Artificial Intelligence: Het nieuwe normaal in de maakindustrie? – masterclass Engineering

MASTERCLASS ENGINEERING – ARTIFICIAL INTELLIGENCE: HET NIEUWE NORMAAL IN DE MAAKINDUSTRIE?

De inzet van Artificial Intelligence (AI) wint in Nederland steeds meer terrein, ook in de maakindustrie. Artificial Intelligence en Machine Learning kunnen tegenwoordig machineonderhoud voorspellen, de efficiëntie van organisaties verbeteren en operationele risico’s en kosten minimaliseren. De grote hoeveelheid beschikbare data maakt dit ook nog eens eenvoudiger. Tenminste, als je organisatie hiervoor is ingericht, je de juiste kennis aan boord hebt en je effectief weet om te gaan met de wolk aan data die je tot je beschikking hebt.

Hoe richt je je organisatie in om de inzet van AI en machine learning op de juiste manier te benutten? En hoe maak je als organisatie in de maakindustrie met deze oplossingen je producten sneller, beter en slimmer?

Op donderdag 21 april van 14.30 tot 16.30 uur houdt het Grensland College de masterclass Engineering – “Artificial Intelligence: het nieuwe normaal in de maakindustrie?, bij het CIVON in Ulft, met aansluitend een netwerkborrel. Diverse sprekers vertellen over de impact die robots, zelflerende machines en ‘slimme’ productietechnieken hebben op de maakindustrie van de toekomst. Deelname aan deze masterclass is gratis.

Masterclass Engineering

WELKE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD?

Joris Spikker, Onderzoeker lectoraat bij Saxion Hogeschool vertelt over de toepassing van kunstmatige intelligentie en andere slimme trucs in vision sensoren, robots en agv’s. Dit komt voort uit een onderzoek dat is gedaan door het Saxion lectoraat Mechatronica samen met het MKB in Oost-Nederland.

Welke slimme productietechnieken kun je toepassen in de praktijk? Thijs Rupert, Managing Director bij Demcon Industrial Systems bespreekt de kansen van industriële automatisering en “learning machines” voor de maakindustrie, laat door middel van praktijkvoorbeelden zien hoe je dit op een slimme manier kunt doen en neemt je mee in de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie in de techniek van de toekomst!

Ter afsluiting neemt Bas de Bruijn, Coördinator Ad Engineering Grensland College bij Saxion Hogeschool, je mee in de mogelijkheden die de Ad Engineering biedt om een brede technische basis te creëren om voor complexe problemen een oplossing te bieden en gesprekspartner te zijn voor specialisten. Je bent de technologische schakel tussen productie en engineering.

Ben jij benieuwd wat artificial intelligence aan kansen biedt voor jouw omgeving? Kom dan naar de masterclass Engineering – ‘Artificial Intelligence: het nieuwe normaal in de maakindustrie?’ op 21 april in Ulft. Kan je er helaas niet live bij zijn? Geen probleem. Volg deze masterclass dan via de livestream.

Meld je dan nu aan voor de masterclass op 21 april!