Goede zorg is nooit af: innovaties en sociale impact in zorg en welzijn – masterclass Sociaal Werk

MASTERCLASS SOCIAAL WERK – GOEDE ZORG IS NOOIT AF!

Hoe zorgen wij in de toekomst voor goede en betaalbare zorg? Zit de enige oplossing hiervoor op het gebied van digitalisering of zijn er nog andere innovaties die de zorg beter en slimmer maken en sociale impact hebben? Welke mooie voorbeelden uit deze sector bestaan er al? En hoe kan jij deze toepassen in je werk.

Op woensdag 13 april van 15:00 – 17:00 uur houdt het Grensland College de masterclass: Sociaal Werk – Goede zorg is nooit af in Winterswijk, met aansluitend een netwerkborrel. Deelname aan deze masterclass is gratis.

WELKE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD?

Stephan Wieland (projectleider bij Siza) is conceptdenker op het gebied van denken in mogelijkheden voor mensen met een beperking en bespreekt tijdens deze masterclass voorbeelden van innovatie en sociale impact binnen Siza en legt hierin de relatie met de belevenis.

Wat kan er wel? Hoe de belevenis centraal staat in het welzijn van de cliënt

Elke organisatie of initiatief met een maatschappelijke relevantie heeft een bepaalde impact op de samenleving. Ook wel social impact genoemd. Social impact is meer dan resultaat! Impact gaat om datgene wat jouw organisatie of jouw project daadwerkelijk veranderd in de maatschappij. Cliënten krijgen zo een unieke kans om zichzelf te ontwikkelen binnen hun eigen mogelijkheden, een onderdeel worden van een proces waarbij we uitgaan van wat iemand wel kan in plaats van wat iemand niet kan. We bundelen krachten van ondernemen, kansen scheppen, van betekenis zijn, verantwoordelijkheid nemen, maar vooral plezier maken. Vanuit vakmanschap, innovatie en durven te dromen versterken we elkaar!

Daarnaast presenteren Eddie Scherphof (Leerling Werknemer Social Work bij Driestroom) en Ciska Hekelaar (persoonlijk begeleider bij Siza) de door hun ontwikkelde methode Het Belevingswiel – een methode voor begeleiders in de gehandicaptenzorg om cliënten te activeren naar een zinvolle dag.

Op zoek naar onbeperkt talent met behulp van Het Belevingswiel

Eddie en Ciska, twee (voormalige) deeltijdstudenten Sociaal Werk van de HAN, gaan tijdens deze masterclass in op de vier stappen van Het Belevingswiel.

Je leert hoe je op een creatieve wijze activiteiten ontwerpt die voortvloeien uit de interesses en talenten van de cliënt. Het Belevingswiel zet in op beweging en groei, hoe groot of klein de stap ook is. Deze methode is door Siza goed ontvangen en zij willen meer gebruik maken van de expertise rondom dit thema.

Het Belevingswiel

Ter afsluiting neemt Mariëtte Wesselink, Coördinator Ad Sociaal Werk Grensland College bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, je mee in de mogelijkheden die de Ad Sociaal Werk biedt om te leren mensen te ondersteunen wanneer zij zelf voor hun problemen geen oplossing meer hebben. Met de opgedane kennis kan je meteen jouw handelen in de praktijk verbeteren.

Wil je je ook laten inspireren op het gebied van innovaties in de zorgsector en weten hoe je als professional je cliënt helpt om met meer plezier en motivatie de dag in te gaan? Kom dan naar de masterclass Sociaal Werk – Goede zorg is nooit af op 13 april in Winterswijk. Kan je er helaas niet live bij zijn? Geen probleem. Volg deze masterclass dan via de livestream.

Meld je dan nu aan voor de masterclass op 13 april!