Masterclasses Grensland College smaken naar meer

Masterclasses Grensland College smaken naar meer

Vrijdag 23 april vonden de masterclasses Future Proof Talentmanagement en Fris, Frisser, Frist van het Grensland College plaats. Vanwege de  coronamaatregelen konden deze evenementen helaas niet fysiek plaatsvinden en werden online aangeboden. Het programma van Future Proof Talentmanagement stond in het teken van innovatieve ontwikkelingen binnen de HR branche. Bij de masterclass Fris, Frisser, Frist werden de deelnemers bijgepraat over luchtkwaliteit in scholen.

Ruime belangstelling

Deelnemers konden zich vooraf online via de website van het Grensland College aanmelden. Hiervoor was veel belangstelling. In totaal hebben zich meer dan 120 personen, voornamelijk werknemers uit de Achterhoek, ingeschreven. Alexander van der Graaff: “dit aantal heeft onze verwachtingen écht overtroffen. Hoewel het aantal deelnemers daadwerkelijk wat lager was, zijn we erg blij met de opkomst op ons eerste event en met het bereikte doel van de masterclasses: het uitwisselen van kennis tussen onderwijs en arbeidsmarkt”.

Gezonde gebouwen en Great conversations

Froukje van Dijken, Healthy Building specialist bij bba binnenmilieu legde tijdens de masterclass Fris, Frisser, Frist uit waarom luchtkwaliteit in scholen haar bijzondere aandacht heeft. Van Dijken: “Leerprestatie staat in directe relatie met ventilatie!”. Daarnaast nam Jasper Blekkink, projectleider bij BINX, de deelnemers mee in een online rondleiding door het gloednieuwe gebouw van het Almende College in Silvolde (foto) en liet hij zien hoe zijn team een Frisse School hebben gerealiseerd.

Tijdens de masterclass Future Proof Talentmanagement vertelde Stephan Corporaal, Lector bij Saxion Hogeschool, over zijn onderzoek ‘leidinggeven aan ontwikkeling en het stimuleren van leercultuur in bedrijven’. Zijn verhaal werd aangevuld door Ferdinanda van Veen, directeur regio Oost bij Randstad. Zij presenteerde ‘Great conversations’ – een innovatie manier van gespreksvoering in relatie tot de ontwikkeling van medewerkers, waarbij oude beoordelingssystematiek wordt losgelaten. “Als je zoekt naar nieuwe manieren voor groei en ontwikkeling van je mensen, creëer je dat ook voor je organisatie”.

Tevens was onderdeel van de masterclasses hoe deze trends in de 2-jarige hbo-deeltijdopleidingen Ad Gebouwgebonden Installatietechniek en Ad Management een rol spelen.

Smaak te pakken

“Dit smaakt naar meer”, merkte Van der Graaff op en meldde dat er al meer masterclasses in de planning staan met thema’s zoals circulaire economie, engineering/technische bedrijfskunde en social work (in de zorg). Van der Graaff: “Uiteraard luisteren we hierbij naar de behoefte van de markt en staan open voor suggesties van Achterhoekse werkgevers en werknemers. Dus kom maar op met jullie ideeën!”.