Nieuw: Ad Pedagogisch Educatief Professional

Nieuwe Ad opleiding Pedagogisch Educatief Professional

In februari 2023 start de deeltijdopleiding Associate degree Pedagogisch Educatief Professional. Deze Ad wordt vanuit het Grensland College door Iselinge Hogeschool in Doetinchem aangeboden.

Wil jij helpen om het ideale ontwikkelingsklimaat voor kinderen te creëren? En wil je multifunctioneel inzetbaar zijn in zowel het onderwijs, de kinderopvang als andere relevante contexten? Dan is de deeltijdopleiding Associate degree Pedagogisch Educatief Professional iets voor jou!

Ad Pedagogisch Educatief Professional

De ‘ideale’ pedagogisch educatief professional is de professional die multifunctioneel inzetbaar is in zowel het onderwijs, de opvang als andere relevante contexten en zowel pedagogisch als didactisch competent is. Hij is ervan overtuigd dat deze omgeving een belangrijke plek is waarbinnen kinderen kennis en sociale vaardigheden verwerven, kritisch en creatief mogen leren denken, zich persoonlijk ontwikkelen en waarin zij gestimuleerd worden om respectvol en actief bij te dragen aan de samenleving.

Oog voor het kind

De pedagogisch educatief professional is kindvaardig; dat wil zeggen pedagogisch en didactisch onderlegd, sensitief en inlevend, kortom hij heeft oog voor het kind in zijn geheel en denkt en handelt probleemoplossend. Hij werkt kindgericht, daagt kinderen uit en sluit met aantrekkelijke en gevarieerde activiteiten aan bij hun interesses, talenten, voorkeuren en capaciteiten. Hij werkt daarbij planmatig en ontwikkelingsgericht, waarbij de ontwikkeling van kinderen zowel maatschappelijk als persoonlijk betekenisvol is en bijdraagt aan een brede ontwikkeling.

Ervaringsbericht van studente Astrid

De 48-jarige Astrid Klooken studeerde in februari 2022 af aan de deeltijdopleiding Ad PEP van Iselinge Hogeschool. “Dit was echt een superfijne kans om mijzelf te verdiepen in mijn vak als onderwijsassistent. Ik kan studeren aan Iselinge iedereen aanraden!”

Lees het hele ervaringsbericht

Topopleiding – Keuzegids 2023

De Ad Pedagogisch Educatief Professional is opnieuw uitgeroepen tot beste Ad van Nederland in de categorie onderwijs en opvoeding in de Keuzegids Hbo 2023. De opleiding krijgt sinds 2018 onafgebroken het predicaat Topopleiding.

Lees meer over het predicaat Topopleiding
Topopleiding-hbo-Keuzegids-2023

Meer info?

Check voor meer informatie onze opleidingswebsite of kom langs op onze open avond op 16 november.

Aanmelden open avond 16 november

Ja, ik wil praktisch verder!

Aanmelden Opleidingen