Open Avond Grensland College op 18 mei wederom goed bezocht

Open Avond Grensland College wederom goed bezocht

Na vijf inspirerende Masterclasses in april op diverse thema’s, richtte het Grensland College zich op woensdag 18 mei op de student die zich wil oriënteren op een tweejarige hbo-opleiding die naast het werk gevolgd kan worden. Management, Sociaal Werk, Engineering of Gebouwgebonden Installatietechniek, alle opleidingen kwamen langs op het Raadhuis in Winterswijk. ”En het was wederom gezellig druk”, aldus projectmanager Alexander van der Graaff. “Het Grensland College leeft!”

Open avond Grensland College 18 mei

Breed aanbod per september 2022

Per 1 september 2022 beginnen er maar liefst vier tweejarige deeltijdopleidingen: management, sociaal werk vanuit het raadhuis in Winterswijk en engineering en gebouwgebonden installatietechniek vanuit het CIVON in Ulft. De studies worden in deeltijd naast het werk gevolgd. “Alles wat studenten tijdens een lesdag leren, kunnen ze vervolgens op hun werk direct in de praktijk toepassen. Zowel de studenten als docenten komen graag naar het Raadhuis. Het is hier kleinschalig en intiem. Dat groepsgevoel van onze eerste lichting willen we doorzetten bij de opleidingen die komende september starten.”

Techniek in het DNA van de Achterhoek

Van de Graaff ligt toe: “Uit ons marktonderzoek bleek dat er in het werkveld naast managementvaardigheden ontzettend veel behoefte is aan kennis van conventionele vakgebieden als werktuigbouwkunde, mechatronica en elektrotechniek. Die drie vakgebieden komen samen in de Associate degree opleiding Engineering. Deze opleiding is bedoeld voor werkenden die klaar zijn voor een volgende stap. Maar ook voor mbo-4 studenten die graag willen doorstuderen in een brede engineeringsopleiding, maar tegelijkertijd al willen werken. Met de Ad Engineering van het Saxion ben je straks de technologische schakel tussen productie en engineering.”

De voorlichting van de Ad Engineering op 18 mei trok zowel mensen die zich naast hun werk willen opscholen, als geïnteresseerden vanuit verschillende mbo-4 opleidingen als werktuigbouwkunde, mechatronica of Smart Industry.

Technische parel

Daarnaast staan installatiebedrijven te springen om mensen die willen toetreden tot deze branche of willen doorgroeien in hun vakgebied. Hierdoor ontstaan initiatieven als “Be an engineer”, die bijvoorbeeld zij-instromers helpen om voor een carrière in de techniek te gaan.”

Het Graafschap College is een aantal jaar geleden al begonnen met de combi-opleiding Smart Building waarin bouw, installatietechniek en ICT werden gecombineerd. “Daar is uiteindelijk de Ad GGIT ‘bovenop gezet’ om ook op hbo-niveau mensen op te leiden. Mooi om te zien dat tijdens onze open avond dan ook oud-studenten van het Graafschap College aanwezig waren om zich te oriënteren op een vervolgstap op hbo-niveau dichtbij huis.”

Open avond Grensland College 18 mei
Open avond Grensland College 18 mei

Vraag naar zorgpersoneel neemt toe

Ook de voorlichting over de Associate degree Sociaal Werk werd goed bezocht. Van der Graaff snapt al die interesse wel: “Steeds meer mensen moeten en willen langer thuis wonen. Dit vraagt om zorg die op afstand gerealiseerd kan worden en daar is technologie een goede oplossing voor.” De enorme vraag naar kennis van zorg in combinatie met technologie is dan ook niet zo verwonderlijk. Maar ook het sociaal welzijnswerk is breed aanwezig in de regio, met name op het gebied van preventieve gezondheid.” Daarom is gekozen voor de hbo-deeltijdopleiding Ad Sociaal Werk van de HAN. Deze opleiding leidt op voor werk in de gehandicapten- en ouderenzorg, de psychiatrie, het welzijnswerk, maar ook bijvoorbeeld als WMO- of Jeugdzorgconsulent bij de gemeente. En de opleiding kent een keuzerichting zorgtechnologie, die ook als aparte module gevolgd kan worden.

Sfeerimpressie

Ben je benieuwd naar de foto’s die zijn gemaakt tijdens de open avond? Bekijk ze hier!

Foto’s open avond 18 mei

Meer weten over de opleidingen?

Wil je meer weten over de opleidingen die per september 2022 worden aangeboden? Of wil je een persoonlijke afspraak maken met één van onze studiecoördinatoren of ben je benieuwd wanneer en waar er weer een voorlichting is? Houd daarvoor de agenda in de gaten of bel met 06-10449391 voor meer informatie.