Kosten en collegegeld

Voor het volgen van een Associate degree-opleiding zijn kosten verbonden. Elk jaar stelt de overheid het collegegeld vast, en hoeveel dat precies is, hangt af van jouw eigen situatie. Geen zorgen, we helpen je alles op een rijtje te zetten!

Het collegegeld

Wettelijk collegegeld
Heb je nog niet eerder een Associate degree, bachelor- of masteropleiding behaald? Dan betaal je het wettelijke collegegeld. Het wettelijke collegegeld voor de 2-jarige hbo-opleiding Ad Management studieroute Grensland in 2023-2024 is €2.314. Wellicht kom je ook in aanmerking voor de halveringsregeling van de overheid. Daardoor betaal je in het eerste jaar maar 50% van het collegegeld.

Instellingscollegegeld
Als je al een Associate degree, bachelor- of masteropleiding hebt behaald, dan betaal je waarschijnlijk het instellingscollegegeld. De hogeschool bepaalt zelf de hoogte van dit bedrag. Check hier het bedrag voor Saxion.

Kijk voor aanvullende informatie over het instellingscollegegeld op de website van de overheid.

Overige kosten
Naast het collegegeld is het belangrijk rekening te houden met extra kosten van €350,00 per jaar, voor bijvoorbeeld boeken. Kijk voor meer info op de site van Studystore (let op: klik eerst op Saxion Parttime School, dan op locatie Enschede en dan op de opleiding Ad Management). Een goede laptop of tablet is ook noodzakelijk, omdat we met een online leeromgeving werken, waar je zowel tijdens de les, thuis en op je werkplek mee moet kunnen werken.

Ad Management- Saxion

Praktisch verder… maar hoe betaal je zoiets?

Je wilt doorpakken. Jij gaat voor een 2-jarige Associate degree opleiding op hbo-niveau. Doen! Maar een opleiding volgen kost nu eenmaal geld. Hoe betaal je dat? Daar zijn allerlei oplossingen voor.

Zo betaal je het

Krijg jij collegegeldkrediet?
Bij de overheid kun je geld lenen om je collegegeld te betalen: het collegegeldkrediet. De hoogte van je krediet hangt af van het soort collegegeld dat je betaalt: wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld.

Check hier of je collegegeldkrediet krijgt.

Heb je geen recht op collegegeldkrediet? En moet je een deel zelf betalen? Check dan deze mogelijkheden om je studie gedeeltelijk of volledig te bekostigen.

Meer informatie over financieringsmogelijkheden
Ad Management- Saxion

Meer weten?

Voor vragen over studie-inhoud, toelatingseisen of kosten van de opleiding Ad Management bel of mail gerust.

+31 88 019 1919
parttimeschool@saxion.nl

Adviesgesprek aanvragen

Algemene vragen over het Grensland College:

+31 6 10 44 93 91
Info@grenslandcollege.nl