Ervaringsbericht over het eerste jaar Ad Management

Het eerste studiejaar Ad Management zit erop. Tijd om te reflecteren. In dit artikel verteld de docent en opleidingscoördinator Andrea Overkamp van Saxion over haar ervaringen met het lesgeven, de studenten en het Raadhuis als onderwijslocatie.

Eerste masterclasses Grensland College vallen goed in de smaak

Het Grensland College hield in de maand april maar liefst vijf masterclasses, vanuit zowel het raadhuis in Winterswijk als het CIVON in Ulft. Op woensdag 6 april werd in Winterswijk afgetrapt met de Masterclass Circulaire Economie, een week later gevolgd door Management en Sociaal Werk. De “maand van de masterclasses” werd afgesloten met inspirerende sessies in het CIVON Ulft rond Installatietechniek en Engineering.

Open Avond Grensland College op 18 mei wederom goed bezocht

De tweede Open Avond van het Grensland College op woensdag 18 mei jongstleden heeft wederom veel bezoekers getrokken. Ondanks het hete weer, kwamen veel geïnteresseerden richting het Raadhuis van Winterswijk om zich te oriënteren op de 4 praktijkgerichte hbo-deeltijdopleidingen die per september 2022 bij het Grensland College worden aangeboden.

Studenten zeer tevreden over Ad Management

Op basis van de studenttevredenheid scoort de deeltijdopleiding Ad Management van Saxion een 8,0 bij de NSE 2022.

Rijksoverheid en Regio Achterhoek te gast bij het Grensland College

Rijksoverheid en Regio Achterhoek waren te gast bij het Grensland College in Winterswijk dat de plek van ontvangst was en uitleg gaf over het grenzeloze onderwijs dat zij bieden, één van de mooie initiatieven mede ontstaan uit de Regio Deal.

Technologie: De versterkende factor voor human capital – masterclass management

Ben jij benieuwd hoe verschillende vormen van technologie binnen jouw bedrijf kunnen leiden tot duurzame inzetbaarheid van je personeel? Het Grensland College houdt op dinsdag 12 april 2022 de masterclass - Technologie: de versterkende factor voor human capital. Laat je inspireren door diverse sprekers en ga in gesprek met vakgenoten.

Open Avond Grensland College goed bezocht

De eerste Open Avond van het Grensland College op woensdag 16 februari jongstleden heeft veel bezoekers getrokken. Ondanks het stormachtige weer, kwamen veel geïnteresseerden richting het Raadhuis van Winterswijk om zich te oriënteren op de 4 praktijkgerichte hbo-deeltijdopleidingen die per september 2022 bij het Grensland College worden aangeboden.

Grensland College houdt Open Avond op 18 mei in Winterswijk

Het Grensland College houdt op woensdag 18 mei een open avond over de vier praktijkgerichte 2-jarige hbo-deeltijdopleidingen die per september 2022 vanuit het Raadhuis in Winterswijk en het CIVON in Ulft worden aangeboden. De avond duurt van 17.00 tot 21.00 uur en is voor zowel potentiële studenten als werkgevers toegankelijk.

Vier hbo-opleidingen van start binnen het Grensland College in september 2022

De kop is eraf! Op 2 september jl. werd het Grensland College officieel geopend in het Raadhuis in Winterswijk en begon de eerste Associate degree (Ad) deeltijdopleiding: Management. Maar daar blijft het niet bij. In september 2022 komen er nog eens drie praktijkgerichte hbo-opleidingen bij, wat het totaal op vier zet.

Grensland College officieel geopend door minister Van Engelshoven / Grensland College offiziell eröffnet von Ministerin Van Engelshoven

Donderdag 2 september is in Winterswijk het nieuwe Grensland College feestelijk geopend door minister Van Engelshoven. In het bijzijn van bijna tachtig Nederlandse en Duitse genodigden uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven gaf de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het startschot voor dit unieke grensoverschrijdende onderwijsplatform voor praktijkgericht hbo-onderwijs.

HOE BEHOUD JE AMBITIEUZE MEDEWERKERS VOOR JOUW ACHTERHOEKSE BEDRIJF?

Ervaren werknemers met specifieke kennis én leiderscapaciteiten zijn waardevolle krachten die je wilt behouden. Een deeltijd Associate degree management hbo-opleiding kan daarbij helpen, verzekeren Fred Niesink, coördinator en docent van onderwijsinstelling Saxion, Martin Hoogeveen, student Ad Management en Martins manager, Matthijs Huisman van UL.

Praktische handvatten voor leidinggevenden

‘’Bewust bekwaam worden tijdens de opleiding Ad Management’’, dat is volgens docent Rita Jonkeren het proces waar de studenten in zitten tijdens hun studie. Als docent aan het Saxion en als zelfstandig ondernemer heeft Rita veel ervaring opgedaan in de onderwijs- en coachwereld. Ze vertelt enthousiast dat ze ervaart dat studenten een enorme groei doormaken in hun rol als leidinggevende tijdens de studie Ad Management.

Grensland College en gemeente Winterswijk sluiten huurovereenkomst

Vanaf 1 juli 2021 huurt het Grensland College een deel van het raadhuis van de gemeente Winterswijk. De ruimte is bestemd voor het verzorgen van tweejarige praktijkgerichte hbo-deeltijdopleidingen. In september 2021 start het samenwerkingsverband van het Graafschap College, HAN University of Applied Sciences en Saxion Hogeschool onder de vlag van het Grensland College vanuit het raadhuis met de Associate degree (Ad)-opleiding Management.

Alles wat je wilt weten over de deeltijd Ad Management opleiding in Winterswijk

Op 2 september start binnen het Grensland College de enige korte deeltijd hbo-opleiding op management gebied in de regio Achterhoek, uitgevoerd door Saxion Hogeschool. Coördinatoren/docenten van de Associate degree Management studieroute Grensland, Fred Niesink en Andrea Overkamp, beantwoorden vragen over deze praktijkgerichte managementstudie.

50% korting op wettelijk collegegeld voor studiejaar 2021/2022

Goed nieuws voor onze aankomende studenten en hun werkgevers. Studenten die in studiejaar 2021/2022 studeren aan een bekostigde opleiding (zoals de HAN of Saxion) krijgen 50% korting op hun collegegeld. Het wettelijke collegegeld voor een 2-jarige hbo-deeltijdopleiding in 2021-2022 is €1.084. Dit is een aangepast tarief in verband met corona.

‘Grensland College vervult wens Achterhoekse werkgevers met deeltijd hbo-opleidingen’

“Elke hogere opleiding die we kunnen toevoegen in Oost-Gelderland is winst. Het Ad hbo-concept is ideaal om werknemers met een mbo-4 niveau die waardevolle plus te geven. De opleidingen zijn compact, efficiënt en in deeltijd”, aldus Marjolein Boezel, directeur van familiebedrijf Van Raam. Het bedrijf ontwikkelt en produceert met 250 medewerkers aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. “Ons bedrijf groeit hard en we zijn altijd op zoek naar praktisch geschoold personeel op hbo-niveau.”

‘Ik kan op de fiets naar mijn management opleiding. Super fijn!’

Het Grensland College biedt een 2-jarige praktijkgerichte Associate degree opleiding Management aan, in de Achterhoek. Voor leergierige en ambitieuze werknemers. Studenten Gerrie Zemmelink en Carmen Arendsen wonen, werken én leren in Oost-Gelderland. Wat zijn hun drijfveren en dromen?

Praktisch verder met een Associate degree

Je zit lekker in je vel op je werk. En je wilt meer. Maar vier jaar lang terug naar de schoolbanken zie je niet zitten. Je wilt eigenlijk sneller en in deeltijd een praktische hbo-opleiding volgen. Het liefst ter plekke in de Achterhoek en je wil de nieuwe kennis meteen kunnen toepassen. Dat kan. Met een Associate degree (Ad) opleiding bij het Grensland College. Binnen twee jaar functioneer jij op hbo-niveau. Lees hier wat jij met een Ad kunt bereiken.