Ervaringsbericht over het eerste jaar Ad Management

Dit is volgens mij de meest gefotografeerde en gefilmde groep studenten ooit

Het eerste studiejaar Ad Management zit erop. Tijd om te reflecteren. In dit artikel verteld de docent en opleidingscoördinator Andrea Overkamp van Saxion over haar ervaringen met het lesgeven, de studenten en het Raadhuis als onderwijslocatie.

Andrea Overkamp

Toegankelijke sfeer

“Het afgelopen jaar waarin we met Ad Management bij Grensland College zijn gestart is voorbijgevlogen! Een jaar ook met veel publiciteit. Dit is volgens mij de meest gefotografeerde en gefilmde groep studenten ooit.

Van tevoren weet je waar de modules over gaan en hoe de lessen verlopen, omdat dit natuurlijk niet anders is dan de modules die voor Ad Management gegeven worden bij Saxion in Enschede en Deventer. Wat je van tevoren niet weet is in welke sfeer dit verloopt. Dat was echt een opvallend verschil. De sfeer is toegankelijk. De studenten en docenten zijn zeer betrokken en voelen zich ook meer verbonden met elkaar, het docententeam en het Grensland College. Kleinschaligheid en gemotiveerde studenten en docenten heeft daar alles mee te maken denk ik. En natuurlijk het mooie Raadhuis! Als docent ben je gericht op leren en ontwikkelen. Mooi om te zien hoe studenten, ondanks dat ze er echt hard voor moeten werken, de meerwaarde van het studeren ervaren.”

Van de studenten horen we dit ook terug: “Mijn collega’s zeggen dat ik veranderd ben. Ik ben steviger en duidelijker als leidinggevende”. “Ik weet steeds beter wat ik wil (en niet wil)”. En over het gezamenlijk leren in de groep: “Het leren in de groep, elkaar vertrouwen en goede feedback krijgen is heel prettig. We laten elkaar in onze waarde”.

Wil jij ook van de toegankelijke sfeer en kleinschaligheid profiteren? Bekijk dan ons opleidingsaanbod en schrijf je in!

Ja, ik wil praktisch verder!