Leren en werken tegelijk is pittig. Je combineert de dagelijkse inspanningen van je werk met een Associatie degree-opleiding. Dat kost veel extra energie. We helpen je graag een handje met deze praktische tips om het studeren naast je baan makkelijker te maken.

#1 Denk er goed over na

Wat is de reden voor een opleiding? Heb je er tijd voor, niet alleen voor de lessen, maar ook voor zelfstudie thuis? Ga hierover in gesprek met de loopbaanadviseurs van het Leerwerkloket Achterhoek. Ze denken graag vrijblijvend en kosteloos met je mee.

#2 Bespreek je plannen thuis

Maak duidelijke afspraken en houd rekening met je partner en als je die hebt, met de kinderen. Is je studie te combineren met andere bezigheden als sporten en klussen?

#3 Zorg voor een goede planning

Dat helpt je om efficiënt te studeren. Kies vaste studiemomenten thuis en plan afspraken die met je studie te maken hebben op tijd in. Neem hier rustig tijd voor.

Studeren naast je baan

#4 Informeer je collega’s

Je bent een paar uur per week minder op de werkvloer. Misschien heb je dan minder tijd voor een praatje tussendoor. Vertel je collega’s dat je een opleiding doet. Dan kunnen ze er rekening houden. En ze weten dan ook dat je kennis aan het toenemen is.

#5 Blijf fit en ontspannen

Studeren en werken is topsport. Vergeet dus niet om je regelmatig te ontspannen. Fit blijven is bij de les blijven. Tank op tijd nieuwe energie zodat je er weer vol voor kunt.