Ad Sociaal Werk

Zorg voor jong en oud

Deeltijd Associate degree 2 jaar September 2024Instelling: HAN

Wil jij mensen – van jong tot oud – ondersteunen wanneer zij zelf voor hun problemen geen oplossing meer hebben? En wil je dat op zo’n manier leren dat het meteen jouw handelen in de praktijk verbetert? Dan is de Associate degree Sociaal Werk in deeltijd iets voor jou! Deze Ad wordt vanuit het Grensland College door de HAN aangeboden. Met de Ad Sociaal Werk leer je bijvoorbeeld mensen ondersteunen om zo zelfstandig mogelijk te worden en om hun netwerk te versterken. Na 2 jaar kun je onder anderen aan de slag als persoonlijk begeleider, jongerenwerker, ouderenconsulent, groepsbegeleider met mentortaken of zorgregisseur.

De opleiding Ad Sociaal Werk wordt verzorgd door HAN University of Applied Sciences en start zowel in februari als in september. Je volgt gemiddeld zes lesdagen per tien weken op leslocatie Winterswijk. Het kan voorkomen dat je naar Nijmegen gaat voor een les of een tentamen. Daarnaast werk je via de online omgeving van de HAN aan het beheersen van de leeruitkomsten en krijg je studiebegeleiding.

Tentamens: Je toont het Ad-niveau aan door per module te bewijzen dat je de leeruitkomsten beheerst. Dit bewijs baseer je op situaties uit je werk, een adviesbeoordeling van je werkplekcoach en de tentamenopdrachten van de opleiding.

Wat kun je straks?

  • Methodisch werken

  • Analyseren

  • Je cliënt begeleiden bij het behalen van doelen

  • Een analyse maken van jouw organisatie

  • Praten over moeilijke onderwerpen, zoals huiselijk geweld

Heb je nog twijfels? Kom dan sparren met een studieadviseur van de hogeschool. Samen kun je jouw verwachtingen toetsen.

Adviesgesprek aanvragen bij de HAN

Schrijf je dan vóór 15 augustus 2024 in via Studielink.nl als je start in september of vóór 15 januari als je start in februari. De opleiding start 2 keer per jaar.

Kies bij aanmelding voor de 'Ad Sociaal Werk' van de HAN University of Applied Scienes, locatie Nijmegen. In het vervolgemenu kun je de optie "route Grensland" aanvinken.

Aanmelden opleiding

Direct inzetbare kennis

In je baan kun je de geleerde kennis meteen gebruiken doordat je bij het werken aan de beheersing van de leeruitkomsten je eigen praktijkervaringen gebruikt.

Ad Sociaal Werk

Bekijk de video over Ad Sociaal werk

Een samenvatting van de studie

Carrièrekansen

Met een Ad Sociaal Werk diploma op zak verrijk je jouw cv. Er is behoefte aan hoger sociale en maatschappelijke zorgverleners. Bovendien is jouw diploma dé brug naar de bacheloropleiding Social Work die je na de Ad in twee jaar kunt behalen aan de HAN.

Ad Sociaal Werk

Meer weten?

Voor vragen over studie-inhoud, toelatingseisen of kosten van de opleiding Ad Sociaal Werk bel of mail gerust en vraag een adviesgesprek aan.

+31 24 353 1540
SocialWork.Deeltijd@han.nl

Algemene vragen over het Grensland College:

+31 6 10 44 93 91
Info@grenslandcollege.nl