Anke Molenaar

“Fulltime studeren past niet in mijn leven, deeltijd studeren wel”

Anke

Anke Molenaar | Ad Sociaal Werk

Anke Molenaar had al langere tijd behoefte aan meer verdieping in haar werkveld en was klaar om zichzelf verder te ontwikkelen. Toen ze het Grensland College tegenkwam, pakte ze haar kans. “Fulltime studeren past niet meer in mijn leven, maar deeltijd studeren naast mijn werk wel.” Ze vertelt hoe ze haar studie combineert met haar werk als regisseur zorg en veiligheid bij de gemeente Winterswijk.

Dat ze al jarenlang werkt, is een voordeel voor Anke. “Daardoor valt de theorie uit de lessen sneller op z’n plek. Ik kan de nieuwe vaardigheden direct toepassen in mijn werk en herken ook dingen uit mijn eigen ervaringen”, vertelt ze. Natuurlijk leert ze ook veel nieuwe dingen. “Mijn functie bij de gemeente Winterswijk is nieuw voor me. Ik werkte hiervoor als onder andere jeugdagent en wijkagent. Maar door de extra kennis en achtergrondinformatie die ik tijdens de Ad krijg, voel ik me steeds zekerder. Ik kan nu niet alleen vanuit mijn ervaring, maar ook vanuit de theorie argumenten onderbouwen in mijn werk.”

Anke

Doorslaggevende factor
Naast haar wens om zichzelf verder te ontwikkelen, was ook de locatie van het Grensland College een doorslaggevende factor in Ankes besluit om weer te gaan studeren. “Ik woon in de regio én werk in Winterswijk. Dat maakt werken en studeren combineren een stuk makkelijker.” Ook haar werkgever is blij met haar keuze. “Met deze Ad haal ik de benodigde papieren voor mijn functie. En ik maak een professionaliseringsslag: dat ziet mijn werkgever terug in mijn dagelijkse bezigheden!”

Ook stappen zetten in je carrière? Bekijk onze Associate degree-opleidingen!

Op de hoogte blijven van andere ervaringsverhalen en tips?