Cobus Belterman

De Ad sluit perfect aan op mijn werk

Cobus Ad Sociaal Werk

Cobus Belterman | Ad Sociaal Werk

Cobus Belterman stapte vanuit een fabrieksbaan over op een functie als assistent begeleider. Hij begeleidt jongeren die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen. Dat vraagt om nogal wat kennis en ervaring. Vandaar zijn keuze voor de Ad Sociaal Werk: “Studeren en werken tegelijk lukt me alleen omdat de Ad heel goed aansluit op mijn werk. Ik kan praktische modellen oefenen in de klas en ze daarna direct toepassen.”  

Dankzij de Ad-opleiding groeit Cobus in zijn werk en vergroot hij zijn kennis en expertise. “Ik word een steeds betere hulpverlener”, vertelt hij. “Als ik ergens over twijfel, heb ik een hele klas vol medestudenten waar ik mee kan sparren. Het feit dat iedereen op het Grensland College uit de omgeving komt, maakt dat ik contacten leg met mensen in organisaties waar ik dagelijks mee te maken heb. Dat is heel waardevol!”  

Cobus Ad Sociaal Werk

Korte lijntjes 
Cobus is continu op zoek naar de aansluiting tussen zijn dagelijkse praktijk en de theorie en modellen uit de les. “Dat lukt goed. Ik merk dat ik regelmatig in situaties terechtkom waar we het in de les over hebben gehad.” Dat hij nu een hbo-opleiding volgt, is ook fijn voor zijn werkgever. “Natuurlijk omdat ik nieuwe kennis in de organisatie breng, maar ook omdat ik een kennissenkring met organisaties in de omgeving opbouw. Die korte lijntjes zijn een fijne bijkomstigheid!”  

Ook stappen zetten in je carrière? Bekijk onze Associate degree-opleidingen!

Op de hoogte blijven van andere ervaringsverhalen en tips?