Buse Ünalli

“Dankzij de Ad ben ik op dit moment veel breder inzetbaar”

Buse

Buse Ünalli | Ad Sociaal Werk

Buse Ünalli begeleidt in haar werk verschillende groepsactiviteiten: van seniorensoos tot bibliotheekactiviteiten of taalles. Ze komt veel mensen tegen en geniet van al het sociale contact. Al merkte ze al snel dat ze tijdens haar werk soms inhoudelijke kennis mist. En dus besloot ze naast haar werk de Ad Sociaal Werk te volgen: “Ik ben heel blij dat ik daarvoor gekozen heb.”

Tijdens haar Ad leert Buse bijvoorbeeld meer over vakinhoudelijke begrippen die haar collega’s weleens bespreken. “Ik vind het fijn dat ik nu zelf wat meer achtergrondkennis heb, en dus niet telkens om uitleg hoef te vragen”, legt ze uit. “Ook zou ik over een tijdje ander werkervaring op willen doen. Bijvoorbeeld in de GGZ of ouderenpsychiatrie. Daar heb je een hbo-opleiding voor nodig. Vandaar dat ik voor deze Ad heb gekozen.”

Nieuwe inspiratie
Dat de opleiding gewoon in Winterswijk wordt gegeven, komt Buse al helemaal goed uit. “Ik woon letterlijk 5 minuten van school vandaan, dus dat is ideaal!” Al is dat natuurlijk niet de enige reden waarom ze voor het Grensland College koos. “De sfeer is erg fijn, de docent kan goed uitleggen en ik begrijp wat er van me wordt verwacht. Ik zit in een klas met mensen die allemaal ander werk doen. Daardoor leren we veel van elkaar en doe ik nieuwe inspiratie op.”

Buse

Ze kan de combinatie werken en studeren goed volhouden. “Ik ben 24 uur in plaats van 28 uur gaan werken om genoeg tijd voor mijn studie over te houden. Maar het valt me ontzettend mee: ik heb voldoende tijd om alles af te krijgen.” Ook kan Buse de kennis die ze opdoet meteen in de praktijk brengen tijdens haar werk: “Ik vind het bijvoorbeeld moeilijk om door te vragen tijdens huisbezoeken. Die huisbezoeken sloeg ik dus vaak af. Tijdens de Ad leer ik doorvragen en goede vragen stellen, waardoor ik weer breder inzetbaar ben!”

Ook stappen zetten in je carrière? Bekijk onze Associate degree-opleidingen!

Op de hoogte blijven van andere ervaringsverhalen en tips?