In de Achterhoek werken we vooral samen. Goede synergie tussen werkgevers, instellingen, overheden en onderwijs is de belangrijkste pijler onder het Grensland College. Gezamenlijk zetten we in op het versterken van de regionale structuur, met een bloeiende economie en een arbeidsmarkt die werkt.

Samen verder

Grensland College staat voor verbinden zonder grenzen. We denken en doen vanuit de Triple Helix gedachte. Leren en werken krijgt continu impulsen door een intensieve, meerjarig krachtenbundeling tussen alle overheden, het onderwijs en werkgevers uit de grensregio Achterhoek en Kreis Borken. Samenwerken brengt je praktisch verder.

De opleidingen sluiten optimaal aan bij de economische structuur in de Achterhoek. Ze bevorderen de economische en sociale ontwikkelingen in onze grensregio. Zo kunnen we aantrekkelijk blijven voor talent en goed gekwalificeerd personeel.

Ook zin om mee te doen?

Werkgevers

Onze partners

Zo kun je als werkgever deelnemen:

Bedrijfsbezoeken

Trots op de nieuwste technologie die je net binnen hebt? Of blij met een in eigen huis ontwikkelde, innovatieve tool die de productiviteit verhoogt? Laat het ons weten. We komen graag met onze studenten een kijkje in je keuken nemen. Ze ontdekken dan meteen dat er veel wereldmarktleiders en toonaangevende werkgevers in je branche zijn.

Meedenken over de inhoud

Praat mee over de inhoud van de opleidingen. Zo zorg je voor de beste aansluiting op de kennisbehoefte van jouw bedrijf of instelling.

“Het Grensland College biedt echte D’ran-opleidingen.
Wat ook aanspreekt is om de studenten bij ons proberen te houden. Het is zo jammer dat ze de regio uittrekken.”

Frank Tillmann
CEO Colubris Cleantech

Hybride docenten

Heb je toppers op de werkvloer, die door hun aanpak of innovatie ideeën voorop lopen in hun vakgebied? En delen ze hun praktijkervaring graag met studenten? Zet ze in als hybride docent, expert of instructeur. Alle kennis en ervaring die je hybride docent opdoet, komt op de werkvloer terecht. Wat bepaalt de keuze voor de invulling van rol en aanstellingsomvang? Dat hangt af van wat het beste past bij de samenstelling van het opleidingsteam en je potentiële kandidaat.

Projecten in de praktijk

Heb je een moderne werkomgeving met een up-to-date productielijn, of bijvoorbeeld een inspirerende vergaderplek? Zet ze in voor onze projecten in de praktijk, om te onderstrepen dat je investeert in talent voor regio. Goed idee? Neem even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hier kun je als werkgever van profiteren:

Antwoord op je kennisbehoefte

Je bent verzekerd van medewerkers die naadloos aansluiten op de kennisbehoefte in je bedrijf. Goed gekwalificeerde deeltijdstudenten brengen actuele kennis mee naar de werkvloer. De ervaring leert dat je huidige personeel vanzelf meegaat in deze ontwikkeling.

Je werkgeversmerk op de kaart

Samenwerken met het Grensland College draagt sterk bij aan de employer branding van je organisatie. Je bedrijf komt voortdurend in de schijnwerpers te staan. Je investeert in het onderwijs en in de ontwikkeling van je medewerkers en je sector. Door Associate degree-opleidingen te faciliteren laat je zien dat je oog hebt voor de toekomst van vakmensen.

Versterk je netwerk

Door Ad-opleidingen te faciliteren stimuleer je de verbreding en versterking van je netwerk, op regionaal en Euregionaal niveau. Bovendien lever je al netwerkend een waardevolle bijdrage aan het innovatieve klimaat van onze regio.

“Het is belangrijk dat mensen kansen krijgen zich te blijven ontwikkelen en dat er voldoende werkgelegenheid in deze regio blijft.”

Elvira Schepers
Wethouder van onderwijs bij Gemeente Winterswijk

Talent voor de regio

Door samen te werken met het Grensland College lever je een actieve bijdrage aan het behoud en de ontwikkeling van talent in de regio. Met Associate degree-opleidingen creëren we dus een mooi antwoord op de krimp van de beroepsbevolking in onze streek.

Subsidies

Investeer je in de ontwikkeling van je medewerkers? Dan doe je ook een waardevolle investering in je bedrijf of instelling. Er zijn allerlei subsidies en fiscale regelingen die de drempel verlagen.

Voor meer informatie over de belangrijkste subsidies, fondsen en fiscale regelingen klik je op de knop hieronder!