Onze medewerkers kunnen complexere vraagstukken oppakken 

Norma Menting

Norma Menting | Teammanager team Welzijn bij gemeente Winterswijk   

Om inwoners van de gemeente Winterswijk goed te kunnen helpen, is het belangrijk dat het team Welzijn zich blijft ontwikkelen. Teammanager Norma Menting juicht haar medewerkers dan ook toe dat ze een opleiding volgen die aansluit bij hun dagelijkse werk. De Ad Sociaal Werk is daar een goed voorbeeld van. “De professionele groei van onze medewerker is meteen zichtbaar.”  

De Ad Sociaal Werk zorgt voor een echte win-win voor medewerker én de gemeente als organisatie. “Wat onze medewerker leert, kan ze meteen toepassen op de dagelijkse praktijk”, vertelt Norma. “Daardoor zien we nu al dat onze medewerkers complexere vraagstukken op kunnen pakken. De opleiding komt dus echt ten goede aan de kwaliteit van onze hulp aan inwoners van Winterswijk.”  

Norma Menting

Nauw verbonden
De strategisch HR-adviseur van de gemeente is nauw verbonden met het Grensland College en weet wat de Associate degrees inhouden. Daardoor kan hij zijn advies goed overbrengen aan medewerkers. “Dat blijkt wel, want de opleiding past qua inhoud en tijdsinvestering goed”, aldus Norma. “Wat ook fijn is, is dat medewerkers tijdens hun opleiding kunnen sparren met medestudenten. Zij werken weer bij andere organisaties met andere vraagstukken, waar onze medewerkers veel van leren.” 

“Ik hoop dat er nog meer Ad-opleidingen komen met aandacht voor de publieke sector”, besluit ze. “Dan kunnen nog meer medewerkers hun deskundigheid vergroten.”  

Ook investeren in de ontwikkeling van je werknemers? Bekijk onze Associate degree-opleidingen of neem contact op met Alexander: +31 6 10 44 93 91. 

Op de hoogte blijven van andere ervaringsverhalen en tips?