Ad Pedagogisch Educatief Professional

Voor een ideaal ontwikkelingsklimaat voor kinderen

Deeltijd Associate degree 2 jaar februari 2024Instelling: Iselinge Hogeschool

Lesdag: Woensdag 14:30 - 21:30 uur

Werk jij in een mbo-4-functie in de kinderopvang, het onderwijs, de welzijnssector of de jeugdzorg? En wil je doorgroeien naar een plek waar je voor een ideaal ontwikkelingsklimaat voor kinderen zorgt? Of wil je na je mbo-4- of havo-diploma met kinderen gaan werken en óók doorleren? Dan is de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP) van Iselinge Hogeschool iets voor jou!

Na de Ad kun je aan de slag bij Integrale Kindcentra (IKC’s), het onderwijs, de kinderopvang en de jeugdzorg. Jij kunt de verbinding maken tussen bijvoorbeeld een kinderdagverblijf en een basisschool, of tussen de jeugdzorg en het onderwijs. Denk aan functies als pedagogisch beleidsmedewerker, coach, lerarenondersteuner, combinatiefunctionaris, ontwerper of verbinder. IKC’s en kinderopvangorganisaties zijn nauw betrokken bij het studieprogramma: de opleiding sluit dus goed aan bij de praktijk.

De opleiding Ad Pedagogisch Educatief Professional wordt gegeven vanuit Iselinge Hogeschool. De colleges worden ook op deze locatie in Doetinchem gegeven.

Wat kun je straks?
  • Je wordt een professional die kennis heeft over de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 14 jaar en hebt kennis van pedagogiek en didactiek

  • Je kunt beleid implementeren en hebt kennis van wet- en regelgeving

  • Je brengt partijen bijeen en coacht collega’s

  • Als spil in het web ben je een echte verbinder.

Heb je nog twijfels? Kom dan sparren met een studieadviseur van de hogeschool. Samen kun je jouw verwachtingen toetsen.

Adviesgesprek aanvragen bij Iselinge Hogeschool

Meld je dan vóór 31 januari 2024 aan via Studielink.nl. De opleiding start 1 keer per jaar.

Kies bij aanmelding voor de 'Ad Pedagogisch Educatief Professional' van Iselinge Hogeschool.

Aanmelden opleiding
Ad Pedagogisch Educatief Professional

KOM NAAR DE INFORMATIEAVOND

Datum: 28 september
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Locatie: Iselinge Hogeschool

Meer informatie

Direct inzetbare kennis

De kennis die je opdoet tijdens deze Associate degree sluit goed aan bij de arbeidsmarkt. Je ontwikkelt alle vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te gaan bij bijvoorbeeld IKC’s, het onderwijs, kinderopvangorganisaties of de jeugdzorg. Dit als pedagogisch beleidsmedewerker, coach, lerarenondersteuner of combinatiefunctionaris. Ben je juist op zoek naar verbreding en verdieping binnen je bestaande functie? Dan vind je die in de rol van coach, ontwerper en/of verbinder tussen organisatie en werkvloer.

Studie-inhoud
Ad Pedagogisch Educatief Professional
Over het Grensland College
Een inkijkje in de school

Carrièrekansen

Wil je na de Ad-opleiding nog doorstuderen? Dan kun je instromen op de pabo. Je bereidt je dan via een cursus van Iselinge Hogeschool voor op de toelatingstoetsen. Je volgt ook het schakelprogramma zodat je de overstap van de Ad naar de pabo goed kunt maken. Lees er meer over op www.iselinge.nl/schakelprogramma.

Ad Pedagogisch Educatief Professional

Meer weten?

Voor vragen over studie-inhoud, toelatingseisen of kosten van de opleiding Ad Pedagogisch Educatief Professional bel of mail gerust.

+31 314 374141
info@iselinge.nl

Adviesgesprek aanvragen

Algemene vragen over het Grensland College:

+31 6 10 44 93 91
info@grenslandcollege.nl