Toelatingseisen

Toelatingseisen

Wil je van start met de deeltijdopleiding Ad Pedagogisch Educatief Professional? Dan moet je voldoen aan de toelatingseisen van de opleiding. Kijk hieronder welke vooropleiding en welk profiel je nodig hebt voor toelating. Daarnaast heb je ook een relevante praktijkomgeving nodig.

Wijzigingen
Deze informatie over toelatingseisen geldt voor het studiejaar 2022-2023.
Het kan zijn dat de overheid of de hogeschool de toelatingseisen in de loop van het jaar wijzigt. We publiceren de toelatingseisen daarom onder voorbehoud van wijzigingen.

Toelating mbo 4, havo of vwo

Je bent toelaatbaar voor de associate degree met een mbo4, havo, vwo of hbo/wo diploma. Heb jij niet het juiste diploma? Of heb je wel bijvoorbeeld een mbo-3 opleiding? Dan kun je de volgende routes bewandelen:

  • 21+ toelatingsonderzoek
  • Kopopleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker
    Indien je een mbo-3 diploma hebt kun je de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4) volgen aan het Graafschap College. Heb je een diploma Pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3)? Dan kun je deze kopopleiding volgen en met vrijstellingen verkorten tot 1,5 jaar.

Meer weten?

Voor vragen over studie-inhoud, toelatingseisen of kosten van de opleiding Ad Pedagogisch Educatief Professional bel of mail gerust.

Telefoon
+31 314 – 374141

E-mail
info@iselinge.nl