Toelatingseisen

Wil je van start met de deeltijdopleiding Ad Pedagogisch Educatief Professional? Dan moet je voldoen aan de toelatingseisen van de opleiding. Kijk hieronder welke vooropleiding en welk profiel je nodig hebt voor toelating. Daarnaast heb je ook een relevante praktijkomgeving nodig.

Wijzigingen
Deze informatie over toelatingseisen geldt voor het studiejaar 2024-2025.
Het kan zijn dat de overheid of de hogeschool de toelatingseisen in de loop van het jaar wijzigt. We publiceren de toelatingseisen daarom onder voorbehoud van wijzigingen.

Je bent toelaatbaar voor de Associate degree met een mbo4, havo, vwo of hbo/wo diploma.

Heb jij niet het juiste diploma? Of heb je wel bijvoorbeeld een mbo-3 opleiding? Dan kun je de volgende routes bewandelen:

  • 21+ toelatingsonderzoek
  • Kopopleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker
    Indien je een mbo-3 diploma hebt kun je de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4) volgen aan het Graafschap College. Heb je een diploma Pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3)? Dan kun je deze kopopleiding volgen en met vrijstellingen verkorten tot 1,5 jaar.

Voldoe jij niet aan een van de bovenstaande eisen? Dan kan je deelnemen aan een 21+toets. Wil je op 1 september van een studiejaar beginnen met je opleiding? Dan moet je in dat jaar uiterlijk op 1 september 21 jaar of ouder zijn om aan de toets voor dat studiejaar te kunnen deelnemen. Meer weten? Neem even contact op met de hogeschool.

Interesse in de opleiding
Ad Pedagogisch Educatief Professional?

Meer weten?

Voor vragen over studie-inhoud, toelatingseisen of kosten van de opleiding Ad Pedagogisch Educatief Professional bel of mail gerust.

+31 314 374141
info@iselinge.nl

Algemene vragen over het Grensland College:

+31 6 10 44 93 91
info@grenslandcollege.nl