Het Grensland College is een initiatief van het Graafschap College, HAN University of Applied Sciences, Hogeschool Saxion en Iselinge Hogeschool. Samen ontwikkelden we een Associate degree-instelling voor de Achterhoek onder de naam Grensland College. Bij het Grensland College worden bestaande Ad-opleidingen van de hierboven genoemde hogescholen aangeboden, die passen bij de behoeften uit de Achterhoek. Zo sluiten ze goed aan bij de regionale economische en sociale ontwikkelingen. Ook past het opleidingsaanbod bij de behoeften van vo-scholieren, mbo-4-studenten en werkenden uit de regio.  

Met het Grensland College kom je praktisch verder: alles is erop gericht om leren en werken te combineren.

Vernieuwend in Nederland

Het Grensland College is een vernieuwend initiatief in Nederland. Samen met (Eu)regionale werkgevers geven we vorm aan de Associate degree-opleidingen. Het gaat om opleidingen waarvan regionale werkgevers hebben aangegeven dat er grote behoefte bestaat aan het opscholen van mbo-gekwalificeerde (toekomstige) werknemers naar een hbo-diploma.

Samen met bedrijven

Om het juiste Ad-onderwijs te kunnen bieden bundelen we onze krachten met werkgevers en onderwijsinstellingen in de Achterhoek. Op deze manier wordt het mogelijk om de Associate degree-opleidingen goed af te stemmen op de vraag uit de arbeidsmarkt in deze regio.

Missie en visie

Voor wie?

Onze Ad-opleidingen zijn bedoeld voor afgestudeerde mbo-4-studenten uit de regio die net wat meer theorie tot zich willen nemen, maar geen vierjarige hbo-opleiding willen doen. Tevens zijn onze Ad-opleidingen passend voor werkenden die in het kader van Leven Lang Ontwikkelen (LLO) in zichzelf willen investeren. Je kunt bij ons vooral Ad-opleidingen volgen die voor regionale werkgevers het meest urgent zijn.

Locaties

Je vindt ons in het oude raadhuis van Winterswijk. In dit prachtige pand hebben we twee leslokalen. We geven online en op locatie les bij lokale werkgevers. Praktijkprojecten voeren we uit bij verschillende Euregio-bedrijven. Samenwerkingen met innovatiecentra als CIVON in Ulft, de Steck in Doetinchem en de Marke in Hengelo verrijken je ervaring. En leren? Dat doe je gewoon in de praktijk!

Over Grensland College