Het Grensland College. Praktisch verder

Het Grensland College is een samenwerking van het Graafschap College, HAN University of Applied Sciences en Hogeschool Saxion. Deze samenwerking maakt het mogelijk om in de grensregio Achterhoek/ Kreis Borken 2-jarige praktijkgerichte hbo-deeltijdopleidingen te volgen: de Associate degree. Met het Grensland College kom je praktisch verder: alles is erop gericht om leren en werken te combineren.

Het Grensland College in een notendop:

  • Samenwerking tussen Graafschap College, HAN en Saxion
  • 2-jarige praktijkgerichte hbo-deeltijdopleidingen van HAN en Saxion
  • Hybride leeromgeving
  • Rol werkgevers in het onderwijs
  • Grenzeloos onderwijs

Vernieuwend in Nederland

Het Grensland College is een vernieuwend initiatief in Nederland. Samen met (Eu)regionale werkgevers geven we vorm aan de Associate degree opleidingen. Het gaat om opleidingen waarvan regionale werkgevers hebben aangegeven dat er grote behoefte bestaat aan het opscholen van mbo-gekwalificeerde (toekomstige) werknemers naar een hbo-diploma.

Grensland college - raadhuis Winterswijk

Locaties

Je vindt ons in het oude raadhuis van Winterswijk. Op deze centrale plek in de grensregio hebben we een kantoor en twee leslokalen. Van hieruit ben je zo op het station en de markt in Winterswijk. Er is voldoende gratis parkeermogelijkheid. Verder krijg je online les en op locatie bij werkgevers in de regio. Andere leslocaties kunnen bijvoorbeeld zijn regionale innovatiecentra als CIVON in Ulft, de Steck in Doetinchem en de Marke in Hengelo (Gld.). Daarnaast gebruik je jouw praktijkomgeving om te leren.

Samen met bedrijven

Om het juiste Ad-onderwijs te kunnen bieden bundelen we onze krachten met werkgevers en onderwijsinstellingen in de Achterhoek en over de grens, in Kreis Borken. Op deze manier wordt het mogelijk om de Associate degree opleidingen goed af te stemmen op de vraag uit de arbeidsmarkt in deze streek.

Voor wie?

Onze Ad-opleidingen zijn bedoeld voor afgestudeerde mbo-studenten uit de grensregio met een mbo 4-diploma (of vergelijkbaar) op zak. We zijn er ook voor werknemers die zich op een praktische manier in hun vak willen ontwikkelen. Je kunt bij ons vooral opleidingen volgen die voor regionale werkgevers het meest urgent zijn.

Missie en visie

Meer informatie

Ja, ik wil praktisch verder!

Aanmelden Opleidingen