Het Grensland College is een samenwerking van het Graafschap College, HAN University of Applied Sciences, Hogeschool Saxion en Iselinge Hogeschool. Deze samenwerking maakt het mogelijk om in de grensregio Achterhoek/ Kreis Borken 2-jarige praktijkgerichte hbo-deeltijdopleidingen te volgen: de Associate degree. Met het Grensland College kom je praktisch verder: alles is erop gericht om leren en werken te combineren.

Vernieuwend in Nederland

Het Grensland College is een vernieuwend initiatief in Nederland. Samen met (Eu)regionale werkgevers geven we vorm aan de Associate degree-opleidingen. Het gaat om opleidingen waarvan regionale werkgevers hebben aangegeven dat er grote behoefte bestaat aan het opscholen van mbo-gekwalificeerde (toekomstige) werknemers naar een hbo-diploma.

Samen met bedrijven

Om het juiste Ad-onderwijs te kunnen bieden bundelen we onze krachten met werkgevers en onderwijsinstellingen in de Achterhoek en over de grens, in Kreis Borken. Op deze manier wordt het mogelijk om de Associate degree-opleidingen goed af te stemmen op de vraag uit de arbeidsmarkt in deze streek.

Missie en visie

Voor wie?

Onze Ad-opleidingen zijn bedoeld voor afgestudeerde mbo-studenten uit de grensregio met een mbo 4-diploma (of vergelijkbaar) op zak. We zijn er óók voor werknemers die zich op een praktische manier in hun vak willen ontwikkelen. Je kunt bij ons vooral opleidingen volgen die voor regionale werkgevers het meest urgent zijn.

Locaties

Je vindt ons in het oude raadhuis van Winterswijk. In dit prachtige pand hebben we twee leslokalen. We geven online en op locatie les bij lokale werkgevers. Praktijkprojecten voeren we uit bij verschillende Euregio-bedrijven. Samenwerkingen met innovatiecentra als CIVON in Ulft, de Steck in Doetinchem en de Marke in Hengelo verrijken je ervaring. En leren? Dat doe je gewoon in de praktijk!

Grensland College