Onze collega’s volgen de Ad met oog
op de toekomst
 

Werkgever Anke Donderwinkel DFDS

Anke Donderwinkel | HR Advisor DFDS Logistics in Winterswijk  

DFDS Logistics vindt het heel belangrijk dat collega’s zich blijven ontwikkelen. Dus toen ze hoorden dat het Grensland College een Ad Logistiek aanbood, ging HR Advisor Anke Donderwinkel meteen naar de open dag. Samen met collega’s hoorde ze daar precies waar de studie over ging. Een aantal collega’s had na de open dag zelfs meteen interesse om aan de Ad te beginnen! “Heel fijn, want in deze dynamische wereld is goed geschoold personeel een must.”

De Ad Logistiek sluit goed aan op de werkzaamheden van de drie jonge collega’s die inmiddels met de opleiding zijn gestart. “Ze zijn direct na hun mbo-opleiding gaan werken en doen nu extra planningervaring op”, vertelt Anke. “Denk aan afhaalplanning, autoplanning en binnenland- en Duitslandplanning. Dat sluit goed aan op de professionele ontwikkeling van de collega’s. De Ad is dus een slimme stap met oog op de toekomst: DFDS groeit snel, dus het is belangrijk dat we ons specialisme in transport en logistiek blijven uitbouwen.”

Werkgever Anke Donderwinkel DFDS

Gezamenlijk doel
Anke hoort goede verhalen van de Ad-volgers. “We hebben het voor elkaar gekregen om de collega’s uit te plannen op maandagen, zodat ze dan hun lessen kunnen volgen. Hun lesprogramma sluit goed aan op de praktijk, en we ondersteunen ze graag. We hebben namelijk een gezamenlijk doel: hun kennis vergroten. Daar hebben onze collega’s én wijzelf natuurlijk baat bij!”  

Haar tip voor andere werkgevers? “Neem contact op met Alexander van der Graaff, de projectmanager van het Grensland College. Hij komt graag langs om uitleg te geven: zo weet je meteen waar je aan toe bent! Wij raden het in ieder geval enorm aan.”  

Ook investeren in de ontwikkeling van je werknemers? Bekijk onze Associate degree-opleidingen of neem contact op met Alexander: +31 6 10 44 93 91. 

Op de hoogte blijven van andere ervaringsverhalen en tips?