Bianca van den Berg

“De Ad maakt me bewuster van hoe ik iets doe”

Bianca

Bianca van den Berg | Ad Sociaal Werk

Bianca van den Berg stapte over naar een baan als coördinator vrijwilligers bij Yunio Jeugdgezondheidszorg en wilde graag haar kennis uitbreiden. Met de Ad Sociaal Werk hoopt ze nóg beter toegerust te zijn voor haar baan. “Bovendien kan ik veel werkervaring koppelen aan theorieën. Dat geeft nieuwe inzichten.”

Het is een tijd geleden dat Bianca voor het laatst een studie volgde. “Er is veel veranderd”, vertelt ze. “Maar deze manier van leren is heel prettig. Ik ben telkens bezig met theorieën koppelen aan mijn werk, waardoor ik heel praktisch kan leren. De opleiding geeft me veel inzicht in mijn eigen handelen. Ik doe mijn werk niet opeens heel anders, maar ben me wel bewust van hoe en waarom ik iets doe. Zo kan ik een stevigere bijdrage leveren aan vraagstukken in mijn organisatie. Mijn werkgever krijgt dankzij mijn opleiding dus een beter toegeruste werknemer terug.”

Bianca

Uitbreiding van je netwerk
Tijdens de opleiding zitten studenten telkens met dezelfde groep bij elkaar. “Zo leer je elkaar snel kennen. Dat is heel gezellig!”, gaat Bianca verder. “We doen het echt samen en helpen elkaar. Doordat het mooie karakteristieke onderwijspand in het centrum van Winterswijk ligt, gaan we in de lunchpauze vaak een broodje halen samen. Een extra voordeel is dat ik mijn netwerk enorm uitbreid met allemaal mensen die werken in de regio. Dat is fijn!”

Ook stappen zetten in je carrière? Bekijk onze Associate degree-opleidingen!

Op de hoogte blijven van andere ervaringsverhalen en tips?