Studie-inhoud

Dit ga je leren

Met de Associate degree Sociaal Werk zet je in twee jaar tijd een flinke stap in jouw loopbaan. De nieuwe vaardigheden en kennis die je opdoet, kun je direct in de praktijk brengen op je werkplek. Volg flexibel onderwijs en vorm jezelf in twee jaar tot sociaal werker op niveau 5!

Studieopbouw

Je volgt 4 modules van 30 studiepunten. Een module sluit je gemiddeld na een half jaar af, zowel in de praktijk als op de opleiding. Je start de studie met de module Basis Sociaal Werk en met de module Werken in het Sociaal Domein. In het tweede studiejaar ga je je verdiepen, je theoretische basis vergroten en nieuwe handelswijzen aanleren. Ook volg je in dit studiejaar een module met een keuzedeel. Afhankelijk van je keuze en de groepsgrootte kan het zijn dat je deze module in Nijmegen volgt. De Ad Sociaal Werk is flexibel ingericht. Hierdoor kun je keuzes maken in leeractiviteiten en het moment van inleveren van tentamens. Ook sluit de opleiding bij zowel nieuwe medewerkers als mensen met ruime ervaring in het Sociaal Werk aan.

Om je Associate degree te halen heb je 120 EC’s nodig.

Deze opleiding wordt verzorgd door HAN University of Applied Sciences.
Meer details over de studie-inhoud vind je op de website van de HAN.

Studieprogramma

Deze Associate degree opleiding duurt 2 jaar. In het eerste jaar maak je onder andere kennis met de brede basis van sociaal werk. Het methodisch werken met de cliënt en de organisatie en financiering van het sociaal werk staan centraal. Ook leer je de basiskennis psychologie, pedagogiek en recht. In het tweede jaar ga je je aan de hand van complexere situaties en vernieuwend denken verdiepen in het vak sociaal werk. Ook volg je een  module met een keuzedeel waarmee je invulling geeft aan de richting die jij op wilt binnen sociaal werk.

Direct inzetbare kennis

In je baan kun je de geleerde kennis meteen gebruiken doordat je bij het werken aan de beheersing van de leeruitkomsten je eigen praktijkervaringen gebruikt.

Ad Social Work

Relevante praktijkomgeving

Om deze deeltijdopleiding te kunnen doen, heb je een relevante (betaalde of onbetaalde) werkplek van gemiddeld 20 uur per week nodig en een werkplekcoach met een relevante afgeronde Ad-opleiding of hoger. Met jouw werkplek sluiten we een samenwerkingsovereenkomst af waarin vastligt dat je de ruimte krijgt om in de praktijk aan het leren beheersen van de leeruitkomsten te werken.

Pak je groeikansen

Met een Ad Sociaal Werk diploma op zak verrijk je jouw cv. Er is behoefte aan hoger sociale en maatschappelijke zorgverleners. Bovendien is jouw diploma dé brug naar de bacheloropleiding Social Work die je na de Ad in twee jaar kunt behalen aan de HAN.