Studie-inhoud

Met de Associate degree Sociaal Werk zet je in twee jaar tijd een flinke stap in jouw loopbaan. De nieuwe vaardigheden en kennis die je opdoet, kun je direct in de praktijk brengen op je werkplek. Volg flexibel onderwijs en vorm jezelf in twee jaar tot sociaal werker op niveau 5!

Studieopbouw

De Ad Sociaal Werk wordt aangeboden door de HAN en duurt 2 jaar. Je volgt 4 modules van 30 studiepunten. Een module sluit je gemiddeld na een half jaar af, zowel in de praktijk als op de opleiding. Om je Associate degree te halen heb je 120 EC’s nodig.

Je start de studie met de module Basis Sociaal Werk en met de module Werken in het Sociaal Domein. Je maakt onder andere kennis met de brede basis van sociaal werk. Het methodisch werken met de cliënt en de organisatie en financiering van het sociaal werk staan centraal. Ook leer je de basiskennis psychologie, pedagogiek en recht. In het tweede studiejaar ga je je verdiepen, je theoretische basis vergroten en nieuwe handelswijzen aanleren. Ook volg je in dit studiejaar een module met een keuzedeel waarmee je invulling geeft aan de richting die jij op wilt binnen sociaal werk. Afhankelijk van je keuze en de groepsgrootte kan het zijn dat je deze module in Nijmegen volgt.

De Ad Sociaal Werk is flexibel ingericht. Hierdoor kun je keuzes maken in leeractiviteiten en het moment van inleveren van tentamens. Ook sluit de opleiding bij zowel nieuwe medewerkers als mensen met ruime ervaring in het Sociaal Werk aan.

Deze opleiding wordt verzorgd door HAN University of Applied Sciences.
Meer details over de studie-inhoud vind je op de website van de HAN.

Ad Sociaal Werk
Ad Sociaal Werk

Relevante praktijkomgeving

Om deze deeltijdopleiding te kunnen doen, heb je dus een relevante (betaalde of onbetaalde) werkplek van gemiddeld 20 uur per week nodig en een werkplekcoach met een relevante afgeronde Ad-opleiding of hoger. Met jouw werkplek sluiten we een samenwerkingsovereenkomst af waarin vastligt dat je de ruimte krijgt om in de praktijk aan het leren beheersen van de leeruitkomsten te werken.

Meer weten?

Voor vragen over studie-inhoud, toelatingseisen of kosten van de opleiding Ad Sociaal Werk bel of mail gerust en vraag een adviesgesprek aan.

+31 24 353 1540
SocialWork.Deeltijd@han.nl

Algemene vragen over het Grensland College:

+31 6 10 44 93 91
Info@grenslandcollege.nl