Toelatingseisen

Toelatingseisen

Wil je starten met de deeltijdopleiding Ad Sociaal Werk? Dan moet je voldoen aan de toelatingseisen van de opleiding. Kijk hieronder welke vooropleiding je nodig hebt voor toelating.

Wijzigingen
Deze informatie over toelatingseisen geldt voor het studiejaar 2022-2023.
Het kan zijn dat de overheid of de hogeschool de toelatingseisen in de loop van het jaar wijzigt. We publiceren de toelatingseisen daarom onder voorbehoud.

Toelating mbo 4, havo of vwo

Heb je een van onderstaande diploma’s op zak? Heb je daarnaast een relevante werkplek? Dan kun je je aanmelden voor de Ad Sociaal Werk.

  • Havo-diploma
  • Vwo-diploma
  • Mbo-diploma niveau 4

Ander diploma

Heb jij een ander Nederlands of buitenlands diploma? We kunnen je toelaten met een diploma dat tenminste gelijkwaardig is aan het vwo-, havo- of mbo-diploma dat we hierboven bespreken. Is dat zo? Dan kun je, als je minimaal 21 jaar bent, een 21+-toets doen. Lees meer over de 21+toets of neem dan even contact op met de voorlichtingsafdeling van de HAN.

Als je een buitenlands diploma hebt, moet je voldoen aan de NT-2 eisen. Geldt dat voor jou? Neem dan even contact op met de voorlichtingsafdeling van de HAN.

Vrijstelling
Heb jij een relevante vooropleiding gedaan? Heb je werkervaring in het veld? Of hen je al studiepunten behaald bij een verwante sociale opleiding? Check dan of je in aanmerking komt voor een onderzoek naar vrijstellingen. Vraag hiervoor een adviesgesprek aan. Het is echter  niet mogelijk om in september 2022 op locatie Winterswijk te starten als je vrijstellingen hebt.

Omscholen naar zorg en welzijn?
Heb jij altijd al in zorg en welzijn willen werken, maar heb je hiervoor niet de juiste studie gevolgd? Laat je dan omscholen. Voor meer informatie over de omscholing, vraag een adviesgesprek aan.

21+ toets

Lees meer over de 21+toets.

Meer weten?

Voor vragen over studie-inhoud, toelatingseisen of kosten van de opleiding Ad Sociaal Werk bel of mail gerust en vraag een adviesgesprek aan.
Telefoon

024 – 353 1540

E-mail
SocialWork.Deeltijd@han.nl