‘Grensland College vervult wens Achterhoekse werkgevers met deeltijd hbo-opleidingen’

‘Grensland College vervult wens Achterhoekse werkgevers met deeltijd hbo-opleidingen’

Op verzoek van Achterhoekse werkgevers start het Grensland College vanaf september 2021 hoger onderwijs voor hun werknemers. Daarmee kan Oost-Gelderland talentvolle werknemers behouden. Waardevolle 2-jarige Associate degree deeltijd hbo-opleidingen, gegeven in Winterswijk en Ulft, bieden kansen voor zowel werknemers als werkgevers in deze regio. Het initiatief stemt Marjolein Boezel, directeur bij Van Raam in Varsseveld, hoopvol.

“Elke hogere opleiding die we kunnen toevoegen in Oost-Gelderland is winst. Het Ad hbo-concept is ideaal om werknemers met een mbo-4 niveau die waardevolle plus te geven. De opleidingen zijn compact, efficiënt en in deeltijd”, aldus Marjolein Boezel, directeur van familiebedrijf Van Raam. Het bedrijf ontwikkelt en produceert met 250 medewerkers aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. “Ons bedrijf groeit hard en we zijn altijd op zoek naar praktisch geschoold personeel op hbo-niveau.”

Blij met initiatief

Boezel heeft persoonlijke ervaring met de grote regionale schaarste aan hoger geschoold technisch personeel. “We proberen nu studenten van bepaalde opleidingen buiten de regio aan ons te binden vóórdat ze van school komen. Zo hebben we in de afgelopen 9 jaar, met behulp van een Hub-manager, 30 studenten aangenomen. Het zou natuurlijk prachtig zijn als we relevante, goed geschoolde studenten uit de buurt kunnen contracteren. Of onze eigen medewerkers de mogelijkheid kunnen bieden zich hier verder te ontwikkelen. Daarom ben ik blij met het initiatief van het Grensland College.”

Poedercoaten bij Van Raam fietsfabrikant

Werknemer én werkgever futureproof

In september 2021 beginnen twee praktijkgerichte 2-jarige deeltijd opleidingen: Management en Gebouwgebonden Installatietechniek. In de jaren daarna komen er meer Ad vervolgopleidingen. Hiermee worden niet alleen werknemers naar een hoger niveau bij- of omgeschoold, maar worden ook de bedrijven zelf futureproof. Boezel: “We geven al jaren een interne managementopleiding aan ambitieuze medewerkers. Die leidinggevende vaardigheden maken echt het verschil. Een aanrader dus.”

Praktisch hoger aansluiten

Bij Van Raam zouden ze nog blijer worden als het Grensland College een Ad Engineering ontwikkelt, waarin richtingen als werktuigbouwkunde, elektrotechniek en mechatronica aan de orde komen, met hopelijk een extra module industriële 3d-printing. “Daar zitten we om te springen in de Achterhoek!” Boezel zal zeker personeel de kans geven zich te ontwikkelen via de praktijkgerichte deeltijd hbo-opleidingen op niveau 5 (tussen mbo-4 en hbo-bachelor in). “Hierdoor kunnen werknemers met een mbo-niveau zich gemakkelijker in de praktijk aansluiten op een hoger niveau.” Bovendien wil ze met haar bedrijf bijdragen aan het succes van de opleidingen, door rondleidingen te geven of gastdocenten op locatie te leveren.

Ambitieuze werkgever, doe mee!

Het Grensland College nodigt Achterhoekse werkgevers uit om mee te doen. Samen kunnen we zorgen dat de Achterhoek floreert en talentvolle werknemers hier blijven. Het Grensland College is op zoek naar ambitieuze werknemers die hun werknemers naar een next level willen helpen, vakdeskundigen die als gastdocent kennis willen overdragen en bedrijven die gastcolleges geven, rondleidingen verzorgen en locaties voor projectuitvoering beschikbaar stellen.

Lassen van aangepaste fietsen bij Van Raam

Kijk hoe jij, jouw bedrijf en jouw werknemers kunnen profiteren van de Grensland College opleidingen.