‘Ik kan op de fiets naar mijn management opleiding. Super fijn!’

‘Ik kan op de fiets naar mijn management opleiding. Super fijn!’

Het Grensland College biedt een 2-jarige praktijkgerichte Associate degree opleiding Management aan, in de Achterhoek. Voor leergierige en ambitieuze werknemers. Studenten Gerrie Zemmelink en Carmen Arendsen wonen, werken én leren in Oost-Gelderland. Wat zijn hun drijfveren en dromen?

Onder paraplu van het Grensland College bieden opleiders HAN en Saxion, gefaciliteerd door het Graafschap College, 2-jarige praktijkgerichte deeltijdopleidingen op hbo-5 niveau aan in de Achterhoek. In september begint de Associate degree opleiding Management. Leergierige werknemers met leidinggevende aspiraties kunnen zich tot 15 augustus aanmelden.

Op de fiets

Gerrie Zemmelink (50 jaar, foto boven) en Carmen Arendsen (24 jaar, foto beneden) wonen en werken in de Achterhoek. Gerrie als medewerkster customer support bij Marel Meat (vleesverwerkingsmachines) en Carmen als Office Manager bij Trading Toppers (E-commerce in haarcosmetica). Ze volgden al één module van de Ad Management opleiding in Enschede en zijn dolblij dat ze deze opleiding nu dicht bij werk en huis kunnen voortzetten. In Winterswijk. “Ik kan er op de fiets naar toe en verspil geen tijd aan reizen”, vertelt Gerrie.

Praktische kennis opdoen

Door toenemende werkzaamheden, werkt Gerrie inmiddels niet meer alleen maar met een klein team. Zij wil zich verder ontwikkelen in haar huidige functie. “Ik wil vooral coachend leidinggeven en de verbinding zijn tussen hoger management en de werkvloer.” Carmen werd al snel in haar nieuwe baan belast met leidinggevende taken en HR. Dat wil ze goed onder de knie krijgen en doorgroeien. “De deeltijd Ad Management is een brede en vooral korte deeltijdopleiding. Precies wat ik nodig heb.” Beide professionals hebben al een hbo-diploma, maar willen juist de praktijk beter doorgronden en hun kennis updaten.

Leren en toepassen

Over de reeds gevolgde module, Professioneel communiceren, zijn ze erg enthousiast. Carmen kon meteen haar baas verrassen: “We moesten voor één van de opdrachten de interne bedrijfscommunicatie onderzoeken. Ik kwam erachter dat de communicatie tussen de dag- en avondploeg niet optimaal was. Ik presenteerde dat bij mijn werkgever en kon meteen een oplossing aandragen. Die communicatie verloopt nu veel beter. Een fantastisch resultaat al na één module! Mijn werkgever is dus heel positief.” Gerrie is ook zeer tevreden, met name over de schoolformule en hybride-docenten van Saxion. “De lesstof pas je direct op je werk toe. Samenwerken en sparren met medestudenten is leerzaam. De docenten hebben ervaring hoe het in de praktijk werkt en kunnen je vragen altijd beantwoorden.” De studenten kijken allebei uit naar de praktijklessen bij bedrijven in de Achterhoek. Carmen: “Ook het netwerkaspect spreekt me erg aan.”

Werkgevers profiteren mee

Werkgevers profiteren direct van de opleiding. De studenten kunnen fulltime blijven werken en voeren opdrachten op het werk uit, met positieve resultaten en nieuwe inzichten in het verschiet. Voor veel werkgevers een reden om de studenten -vaak gesubsidieerd – tegemoet te komen in (een gedeelte van) de studiekosten en hun bedrijf of organisatie aan te melden als gastbedrijf voor rondleidingen en praktijklessen.

Geef je op

Ambitieuze werknemers met leidinggevende aspiraties en daadkrachtige werkgevers, die met hun bedrijf of organisatie in de opleiding willen participeren, kunnen zich tot 15 augustus opgeven via www.grenslandcollege.nl/opleidingen en www.grenslandcollege.nl/werkgevers/