Praktisch verder met een Associate degree

Praktisch verder met een Associate degree

Je zit lekker in je vel op je werk. En je wilt meer. Maar vier jaar lang terug naar de schoolbanken zie je niet zitten. Je wilt eigenlijk sneller en in deeltijd een praktische hbo-opleiding volgen. Het liefst ter plekke in de Achterhoek en je wil de nieuwe kennis meteen kunnen toepassen. Dat kan. Met een Associate degree (Ad) opleiding bij het Grensland College. Binnen twee jaar functioneer jij op hbo-niveau. Lees hier wat jij met een Ad kunt bereiken.

Associate betekent ‘aangesloten’. Met een Associate degree (Ad) sluit je je letterlijk aan bij hoger onderwijs, op het niveau tussen mbo-4 en hbo-bachelor (niveau 6). Het is een praktische hbo-opleiding op niveau 5, die je ook nog eens in twee jaar afrondt. Theorie- en praktijklessen worden afgewisseld en gecombineerd. De kennis die je opdoet, pas je meteen toe op je werk en ook de opdrachten kun je deels tijdens je werk uitvoeren. Dat maakt jou én je werkgever blij. Daarom zal hij of zij je waarschijnlijk graag tegemoet komen in de studiekosten, die ook nog eens (deels) gesubsidieerd kunnen worden.

Om- en bijscholing op middenmanagement niveau

De arbeidsmarkt verandert snel en innovaties op je vakgebied zijn bijna niet bij te benen. Wil je verder komen, dan moet je echt up-to-date blijven. Bijscholing of omscholing is dan onmisbaar. Met een Ad kom je letterlijk en praktisch een stap verder. Op middenmanagement niveau. Je vergroot de kans op een nog mooiere functie, als teamleider, afdelingsmanager of productieleider. Of je stroomt alsnog door naar een hbo-bachelor opleiding, die je dan verkort kunt doorlopen. Of je nu 18 of 55 jaar bent; de kans ligt voor het grijpen.

Wettelijk erkende deeltijdopleiding

Een Ad is een wettelijk erkend hbo-5 diploma. Deze tweejarige praktijkgerichte opleidingen worden bij het Grensland College in deeltijd gegeven, dus gecombineerd met een baan. De lessen vinden plaats in de Achterhoek, in Winterswijk en Ulft. Onder de paraplu van het Grensland College, verzorgen onderwijsinstellingen Han en Saxion, ondersteund door het plaatselijke Graafschap College, diverse tweejarige en praktijkgerichte Ad-opleidingen.

Ben je benieuwd of er een opleiding bij zit waarmee jij verder kunt komen?

Doorleren in de praktijk

De Ad-colleges worden gegeven in het voormalige Raadhuis van Winterswijk en het CIVON in Ulft, maar de meeste kennis doe je op in de praktijk. Bij een aantal van de mooiste bedrijven in de Achterhoek. Het verschil met hbo-bachelor zit vooral in die praktijkscholing. Tijdens de opleiding maak je kennis met de laatste innovaties, leer je van internationale projecten, zie je hoe techniek werkt op de werkvloer. Topdeskundigen in gastbedrijven delen graag hun diepgaande vakkennis met je. Bij onder andere Marel, Kaak, Bronkhorst High-Tech en Binx Smartility krijg je een waardevolle kijk in de keuken. En de kennis pas je direct toe op je werk.

Kans voor werknemers met ambitie

Heb je de tweejarige opleiding afgerond, dan kun je vooruitstrevende kennis over je vakgebied op praktische vraagstukken toepassen. Daar blijft het niet bij. Je leert omgaan met complexe projecten in de praktijk en hoe je een operationeel team aan kunt sturen. Op management niveau. “Er zit zoveel potentie in onze regio”, meent Van der Graaff, projectmanager van het Grensland College. “In de Achterhoek is een groot aantal waardevolle bedrijven altijd op zoek naar goed geschoold personeel. Juist ook op management niveau.” Een flinke kans voor een werknemer met ambitie. Ben jij dat?

Voor ambitieuze werkgevers

Ben je werkgever? Lees dan meer over hoe jij kunt profiteren als jouw werknemers zich verder ontwikkelen.