Hoe kan ik mijn kind helpen met kiezen?

Hoe vlieg je de Associate degree opleiding van je kind precies aan? Praat uitvoerig met je zoon of dochter welke studierichting de voorkeur heeft. Met een 2-jarige Ad-opleiding kan je aan de slag of ondertussen blijven werken. En het is natuurlijk ook een mooie tussenstap naar een bachelor.

Check de kosten

Probeer zo goed mogelijk inzicht krijgen in de studiekosten. Dat voorkomt financiële verassingen. Er zijn allerlei manieren om een opleiding volledig of voor een deel te financieren.

Klik op de knop hieronder om veel praktische informatie over de kosten te bekijken.

Studiecoach

Er is ook een studiecoach beschikbaar. Dan ben je zeker van intensieve studiebegeleiding en weet je dat je kind altijd gezien wordt. Functiebeperkingen of dyslexie worden besproken, en er wordt passende begeleiding en ondersteuning voor gezocht.

Oriënteer je op tijd

Check ruim op tijd onze website en zet open dagen met grote letters in je agenda. Stimuleer je kind ondertussen om het met andere studenten of collega’s over de studiekeuze te hebben. Is de keuze bijna of helemaal bepaald, meld je dan aan voor het Grensland College en een adviesgesprek.

Ja, ik wil praktisch verder!