Kosten en collegegeld

Voor het volgen van een Associate degree-opleiding zijn kosten verbonden. Elk jaar stelt de overheid het collegegeld vast, en hoeveel dat precies is, hangt af van jouw eigen situatie. Geen zorgen, we helpen je alles op een rijtje te zetten!

Het collegegeld

Wettelijk collegegeld
Heb je nog niet eerder een Associate degree, bachelor- of masteropleiding behaald? Dan betaal je het wettelijke collegegeld. Het wettelijke collegegeld voor de tweejarige hbo-opleiding Ad Logistiek in 2024-2025 is €2.530.

Instellingscollegegeld
Als je al een Associate degree, bachelor- of masteropleiding hebt behaald, dan betaal je waarschijnlijk het instellingscollegegeld. De hogeschool bepaalt zelf de hoogte van dit bedrag. Check hier het bedrag voor de HAN.

Kijk voor aanvullende informatie over het instellingscollegegeld op de website van de overheid.

Overige kosten
Naast het collegegeld is het belangrijk rekening te houden met extra kosten van €500,00 voor de studie, voor bijvoorbeeld boeken en ander studiemateriaal.

Ad Logistiek

Praktisch verder… maar hoe betaal je zoiets?

Je wilt doorpakken. Jij gaat voor een tweejarige Associate degree-opleiding op hbo-niveau. Doen! Maar een opleiding volgen kost nu eenmaal geld. Hoe betaal je dat? Daar zijn allerlei oplossingen voor.

Zo betaal je het

Krijg jij collegegeldkrediet?
Bij de overheid kun je geld lenen om je collegegeld te betalen: het collegegeldkrediet. De hoogte van je krediet hangt af van het soort collegegeld dat je betaalt: wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld.

Check hier of je collegegeldkrediet krijgt.

Heb je geen recht op collegegeldkrediet? En moet je een deel zelf betalen? Check dan deze mogelijkheden om je studie gedeeltelijk of volledig te bekostigen.

Ad Logistiek

Meer weten?

Voor vragen over studie-inhoud, toelatingseisen of kosten van de opleiding Ad Logistiek bel of mail gerust.

+31 24 353 0500
deeltijd.emr@han.nl

Algemene vragen over het Grensland College:

+31 6 10 44 93 91
Info@grenslandcollege.nl