Voor het volgen van een Associate degree heb je een relevante werkplek nodig. Misschien heb je al een baan en kun je daar je kennis in de praktijk brengen. Maar misschien kom je net van het mbo af óf zoek je naast je baan een andere relevante werkplek. Hoe vind je een geschikte praktijkomgeving? We geven je tips.  

Hoe ziet werken en studeren tegelijk eruit? Meestal heb je één keer in de week les, en de rest van de week werk je. Daarnaast heb je nog wat tijd nodig voor opdrachten of voorbereidingen voor je opleiding. En voor ontspanning natuurlijk: minstens zo belangrijk! In deze blog lees je meer tips om werken en studeren te combineren. 

Onze tips voor het vinden van een werkplek

#1 Gebruik je netwerk. Misschien ken je iemand die in de sector werkt die past bij de Ad-opleiding die je gaat volgen. Of kan je huidige werkgever je doorverwijzen naar een passende organisatie. Er zijn altijd wel mensen in je buurt die via via iemand kennen en je dus op weg kunnen helpen! Zet ook vooral LinkedIn of andere platforms in. 

#2 Maak daarnaast gebruik van het netwerk van het Grensland College. Inmiddels hebben we veel contacten met werkgevers in de Achterhoek: van sommige bedrijven volgen hun werknemers al een Ad bij het Grensland College, anderen zijn aangesloten bij ons als potentiële werkgever van nieuwe studenten. Kun je dus hulp gebruiken? Neem gerust contact met ons op! 

#3 Ook kunnen de HAN, Saxion en Iselinge je helpen met het vinden van een werkplek. Zij bieden de Ad’s namelijk aan. Kijk dus gerust op hun website om hun aanbod te bekijken. 

#4 Tijdens het adviesgesprek gaan we het ook hebben over jouw werkplek. We adviseren je graag over hoe je een relevante werkplek vindt voordat jouw opleiding begint.

Heb je vragen?

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

Om op de hoogte te blijven van tips of events van het Grensland College, kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief!