Verdiepen, verbreden, een carrièreswitch maken: met een Associate degree kan het allemaal! Misschien heb je al een interessante Ad op het oog, of ben je nog volop aan het ontdekken wat bij je past. Hoe dan ook: als je een Ad hebt gevonden en je hebt ingeschreven, begint het échte werk. Want hoe doe je dat eigenlijk: een opleiding combineren met je baan, gezin en privéleven?  

Een Associate degree is een tweejarige hbo-opleiding waarbij je studeert náást je baan. Wat je leert, pas je dus meteen toe in de praktijk. Heb je na twee jaar de smaak te pakken? Dan kun je altijd nog doorstromen naar een hbo-bachelor.  

Maar tot die tijd moet je alle ballen in de lucht houden. Dat klinkt ingewikkeld, maar met een sterk staaltje plannen, overleggen en rust nemen, kom je al een heel eind! We geven je een paar tips die je op weg helpen.

  • Maak een goede planning
    Zorg dat je goed plant wanneer je wat gaat doen. En overleg met je werkgever: kun je flexibele werktijden krijgen of misschien wel studieverlof? Zorg dat je agenda realistisch blijft en creëer een routine, dat maakt het een stuk haalbaarder. Merk je dat je in tijdnood komt? Meld het dan altijd bij je werkgever en de opleiding: zij kunnen je vertellen wat er mogelijk is.  

  • Wissel ervaringen uit
    Je bent natuurlijk niet de enige die werkt en studeert tegelijk. Dus waarom zou je het wiel in je eentje uitvinden? Wissel ervaringen uit met andere studenten: wie weet hebben zij tips waar je iets aan hebt. En anders is het ook gewoon fijn om te horen dat je medestudent tegen dezelfde dingen aanloopt als jij. Sleep elkaar dus over eventuele hobbels heen! 

Hieronder lees je per Ad de ervaringen van onze huidige studenten. 

  • Neem genoeg pauzes
    Het is verleidelijk om elk vrij moment in te vullen met ‘iets nuttigs’: je werk, je studie, het huishouden… Maar vergeet niet: om goed te kunnen presteren, heb je voldoende rust nodig. Pak die rust dus ook. Dat betekent dat je goed moet bedenken of iets je energie geeft (een gezellige avond met vrienden bijvoorbeeld), of dat het je te veel energie kost (je huis verbouwen is in deze fase van je leven misschien even géén goed idee).  

Heb je vragen?

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

Om op de hoogte te blijven van tips of events van het Grensland College, kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief!