Als je al aan het werk bent, heb je vaak geen tijd om óók nog fulltime een studie te volgen. Terwijl je misschien wel je kennis wil verdiepen of verbreden! Gelukkig kun je studeren en werken tegelijk door een Associate degree-opleiding te volgen. Wat is het voordeel van een Associate degree? En waarom zou je niet ‘gewoon’ een hbo-bachelor doen?  

Een Associate degree is een tweejarige deeltijd hbo-opleiding. Oftewel: je volgt twee jaar lang een opleiding naast je baan. Bij een voltijdopleiding (zoals een hbo-bachelor) is het andersom: je volgt volle bak een studie, en kunt daarnaast nog werken als je wil.  

Deeltijd hbo-bachelor versus deeltijd Associate degree 

Het grootste verschil tussen een deeltijd- en voltijdopleiding is dus vooral de tijd die je kwijt bent aan je opleiding. Ook heb je bij een deeltijdopleiding vaak ’s middags of ’s avonds les, waardoor je genoeg tijd overhoudt voor je werk.  

Maar: je kunt een hbo-bachelor óók in deeltijd volgen als je wil. Wat is dan nog het verschil met een Ad? Dat verschil zit ‘m vooral in het diploma, en niet zozeer in het deeltijdaspect. Een Associate degree-opleiding zit qua niveau namelijk tussen een mbo 4- en hbo-bachelor in. Maar hoewel een Ad- en hbo-opleiding dus verschillen qua niveau, krijg je bij allebei uiteindelijk wel een hbo-diploma. Lees hier meer over wat een Associate degree precies is. 

Wat kan ik met een Associate degree? 

De vraag is dus eigenlijk vooral: wat past het beste bij je? Een Ad richt zich op specifieke beroepen en industrieën, waardoor je meteen na je diploma aan de slag kan. Het is namelijk een hele praktische opleiding en je volgt de ontwikkelingen in het werkveld. Een beroepsgerichte opleiding dus!  

Een Ad opent deuren naar verschillende carrièremogelijkheden: of je nou een vliegende start wil maken in je studerende leven, je kennis wil verdiepen of juist een hele nieuwe richting op wil. Het is de perfecte optie voor mensen die graag doelgericht naar een resultaat werken.  

Benieuwd welke Ad-opleidingen we allemaal hebben? Bekijk ze hier! 

Heb je vragen?

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

Om op de hoogte te blijven van tips of events van het Grensland College, kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief!