Bram Ros

“Ik leer anders naar mijn werk te kijken”

Bram Ad Logistiek

Bram Ros | Ad Logistiek

Toen Bram Ros zes jaar geleden in een administratieve functie bij DFDS begon, wist hij al dat hij nog een hbo-opleiding wilde doen. Na een paar jaar groeide hij door naar een functie als assistent-planner: een mooi moment om aan een opleiding te beginnen die hem helpt zijn nieuwe functie in te vullen. “Met de Ad Logistiek ontwikkel ik mezelf en ga ik op een andere manier naar mijn werk kijken.”

Door de opleiding leert Bram breder naar het bedrijf waar hij werkt te kijken. “De Ad gaat niet alleen over mijn eigen stukje werk, maar juist over gedachten achter de keuzes die mijn bedrijf maakt. Daardoor ontwikkel ik me breder en begrijp ik beter wat mijn eigen werkzaamheden toevoegen”, legt hij uit. “Ook kan ik dingen uit verhalen van docenten en medestudenten meenemen naar mijn werk. Het gaat bij anderen natuurlijk nooit preciés hetzelfde, maar het is altijd inspirerend en nuttig om te horen hoe anderen dingen aanpakken.”

Afwisseling in de werkweek
Een Ad volgen, vraagt wel wat tijd en inspanning. “Tot nu toe bevalt het heel goed: de opleiding zorgt voor een leuke afwisseling in de werkweek. Wat je leert, neem je namelijk mee naar je werk. Dus het loopt heel natuurlijk in elkaar over.” Daarnaast bevindt de leslocatie, het CIVON in Ulft, zich tussen bedrijven. “Dat zorgt ervoor dat je minder een schoolidee hebt. Heel prettig.”

Bram Ad Logistiek

“De docenten zijn enthousiast en de groep is klein”, gaat Bram verder. “De leeromgeving is daardoor fijn. Ook zijn de tijden prettig: je hebt gewoon overdag les, terwijl je op andere scholen nog weleens tot laat in de avond bezig bent.” Wat hij hoopt te bereiken met zijn Ad? “Het papiertje is natuurlijk altijd goed om op zak te hebben, maar uiteindelijk helpt de Ad me vooral om door te groeien binnen DFDS: naar een andere functie of zelfs een leidinggevende functie.”

Ook stappen zetten in je carrière? Bekijk onze Associate degree-opleidingen!

Op de hoogte blijven van andere ervaringsverhalen en tips?