Studie-inhoud

Je legt een stevige basis van werktuigbouwkunde, automatisering en elektrotechniek waarbij de ontwikkelingen binnen de technische sector in de Achterhoek worden meegenomen. Je leert over produceren en je krijgt inzicht in hoe je technisch producten, machines en constructies verbetert. Je kunt op inhoud communiceren met specialisten en bent de technologische schakel tussen productie en engineering.

Studieopbouw

De studie kent een modulaire opbouw. Bijna elke module sluit je af met het inleveren van een beroepsproduct. Met het behalen van een module krijg je 5 studiepunten (EC). Om je Associate degree te halen heb je 120 EC nodig. Deze  opleiding duurt 2 jaar en bestaat uit drie disciplines:

  1. Werktuigbouwkunde
  2. Automatisering
  3. Elektrotechniek

Met deze drie disciplines heb je de basis om engineeringsprofessional te worden. De focus ligt hierbij op de ontwikkelingen en behoeften uit de Achterhoek.  Daarnaast wordt er gedurende de opleiding gewerkt aan aspecten zoals communicatie, projectmanagement en sturen op (team)resultaten.

De opleiding wordt verzorgd door Saxion.
Meer details over de studie-inhoud vind je op de website van Saxion.

Ad Engineering - Saxion
Ad Engineering - Saxion

Relevante praktijkomgeving

Naast de wettelijke toelatingseisen moet je ook een relevante praktijkomgeving hebben. Dat is een organisatie waar je al jouw opdrachten en beroepsproducten voor de modulen van je opleiding succesvol kunt uitvoeren en afronden.

Toelatingseisen 2023 – 2024
Ad Engineering - Saxion
Ad Engineering - Saxion
Ad Engineering - Saxion

Meer weten?

Voor vragen over studie-inhoud, toelatingseisen of kosten van de opleiding Ad Engineering bel of mail gerust.

+31 88 – 019 1919
parttimeschool@saxion.nl

Adviesgesprek aanvragen

Algemene vragen over het Grensland College:

+31 6 10 44 93 91
Info@grenslandcollege.nl