Studie-inhoud

Dit ga je leren

Je legt een stevige basis van werktuigbouwkunde, automatisering en elektrotechniek waarbij de ontwikkelingen binnen de technische sector in de Achterhoek worden meegenomen. Je leert over produceren en je krijgt inzicht in hoe je technisch producten, machines en constructies verbetert. Je kunt op inhoud communiceren met specialisten en bent de technologische schakel tussen productie en engineering.

Studieopbouw

De studie kent een modulaire opbouw. Bijna elke module sluit je af met het inleveren van een beroepsproduct. Met het behalen van een module krijg je 5 studiepunten (EC). Om je Associate degree te halen heb je 120 EC nodig.

Deze opleiding wordt verzorgd door Saxion.
Meer details over de studie-inhoud vind je op de website van Saxion.

Studieprogramma

Deze Associate degree opleiding duurt 2 jaar.

De opleiding bestaat uit drie disciplines:

  • Werktuigbouwkunde
  • Automatisering
  • Elektrotechniek

Met deze drie disciplines heb je de basis om engineeringsprofessional te worden. De focus ligt hierbij op de ontwikkelingen en behoeften uit de Achterhoek.  Daarnaast wordt er gedurende de opleiding gewerkt aan aspecten zoals communicatie, projectmanagement en sturen op (team)resultaten.

Direct inzetbare kennis

In je baan kun je de geleerde kennis meteen gebruiken. Je ontwikkelt de vaardigheden om aan complexere technische problemen te werken. Tijdens je studie spelen projectmatig werken en professioneel leren communiceren een belangrijke rol. Zo kun je samen met belanghebbenden tot de best passende oplossing komen.

Relevante praktijkomgeving

Naast de wettelijke toelatingseisen moet je ook een relevante praktijkomgeving hebben. Dat is een organisatie waar je al jouw opdrachten en beroepsproducten voor de modulen van je opleiding succesvol kunt uitvoeren en afronden.

Pak je groeikansen

Met een Ad Engineering studieroute Grensland diploma op zak verrijk je jouw cv. De vraag naar hoogopgeleide technici is hoog. Als engineer voeg je veel waarde toe binnen technisch georiënteerde bedrijven. Bovendien is jouw diploma dé brug naar een bacheloropleiding als werktuigbouwkunde en mechatronica.