Toelatingseisen

Wil je van start met de deeltijdopleiding Ad Engineering? Dan heb je een relevante praktijkomgeving nodig en voer je een adviesgesprek op maat. Ook moet je voldoen aan de toelatingseisen van de opleiding. Kijk hieronder welke vooropleiding en welk profiel je nodig hebt voor toelating.

Wijzigingen
Deze informatie over toelatingseisen geldt voor het studiejaar 2024-2025.
Het kan zijn dat de overheid of de hogeschool de toelatingseisen in de loop van het jaar wijzigt. We publiceren de toelatingseisen daarom onder voorbehoud van wijzigingen.

Iedere student met een mbo 4-diploma wordt toegelaten.

Je bent in het bezit van een havo-diploma met gewenst profiel en kunt aantonen dat je eindexamen hebt gedaan:

Natuur en Techniek (NT)
Ja

Natuur en Gezondheid (NG)
Ja, met Natuurkunde of Natuur, Leven & Technologie of Onderzoek & Ontwerpen

Economie en Maatschappij (EM)
Nee

Cultuur en Maatschappij (CM)
Nee

Je bent in het bezit van een vwo-diploma met gewenst profiel en kunt aantonen dat je eindexamen hebt gedaan:

Natuur en Techniek (NT)
Ja

Natuur en Gezondheid (NG)
Ja, met Natuurkunde of Natuur, Leven & Technologie of Onderzoek & Ontwerpen

Economie en Maatschappij (EM)
Ja, met Natuurkunde

Cultuur en Maatschappij (CM)
Nee

Heb jij een havo- of vwo-diploma met een profiel dat geldig is tot 1 augustus 2007? Dan heb je een oud profiel. Dat zie je bijvoorbeeld als er  sprake is van deelvakken, zoals Economie 1 of Economie 2 en Wiskunde A1 of Wiskunde A2.

Verouderd profiel?
Met een oud havo- of vwo-profiel heb je geen recht meer op rechtstreekse toelating. Het diploma wordt afhankelijk van de keuze van je opleiding getoetst. Het wordt ook vergeleken met de huidige havo- of vwo-profieleisen en -vakken. Is jouw profiel verouderd? Neem dan contact op met de hogeschool.

Heb jij een ander Nederlands of buitenlands diploma? We kunnen je toelaten met een diploma dat tenminste gelijkwaardig is aan het vwo-, havo- of mbo-diploma dat we hierboven bespreken. Het is ook mogelijk dat je een in Nederland afgegeven getuigschrift van het propedeutisch of afsluitend examen van een opleiding in het hoger onderwijs (hbo of universiteit) bezit. Is dat zo? Neem dan even contact op met de hogeschool.

Stel je hebt een buitenlands diploma. Dan moet je ook een diploma of certificaat hebben dat aantoont dat je de Nederlandse taal goed genoeg beheerst. Geldt dat voor jou? Neem dan even contact op met de hogeschool.

Voldoe jij niet aan een van de bovenstaande eisen? Dan kan je deelnemen aan een 21+toets. Wil je op 1 september van een studiejaar beginnen met je opleiding? Dan moet je in dat jaar uiterlijk op 1 september 21 jaar of ouder zijn om aan de toets voor dat studiejaar te kunnen deelnemen. Meer weten? Neem even contact op met de hogeschool.

Interesse in de opleiding
Ad Engineering?

Meer weten?

Voor vragen over studie-inhoud, toelatingseisen of kosten van de opleiding Ad Engineering bel of mail gerust.

+31 88 – 019 91 60
parttimeschool@saxion.nl

Algemene vragen over het Grensland College:

+31 6 10 44 93 91
Info@grenslandcollege.nl