Circulariteit en verduurzaming met Gebouwgebonden Installatietechniek

Met een achtergrond in het produceren van vaccins, groeide de passie voor techniek bij Sander van den Brink (37) steeds meer. Uiteindelijk kreeg hij de kans om er daadwerkelijk iets mee te doen. In september 2020 startte hij met de Associate degree-opleiding Gebouwgebonden Installatietechniek op de HAN in Arnhem. Wat triggerde hem om voor de techniek te gaan en hoe helpt deze opleiding hem zijn droom te verwezenlijken?

Eerste masterclasses Grensland College vallen goed in de smaak

Het Grensland College hield in de maand april maar liefst vijf masterclasses, vanuit zowel het raadhuis in Winterswijk als het CIVON in Ulft. Op woensdag 6 april werd in Winterswijk afgetrapt met de Masterclass Circulaire Economie, een week later gevolgd door Management en Sociaal Werk. De “maand van de masterclasses” werd afgesloten met inspirerende sessies in het CIVON Ulft rond Installatietechniek en Engineering.

Open Avond Grensland College op 18 mei wederom goed bezocht

De tweede Open Avond van het Grensland College op woensdag 18 mei jongstleden heeft wederom veel bezoekers getrokken. Ondanks het hete weer, kwamen veel geïnteresseerden richting het Raadhuis van Winterswijk om zich te oriënteren op de 4 praktijkgerichte hbo-deeltijdopleidingen die per september 2022 bij het Grensland College worden aangeboden.

Rijksoverheid en Regio Achterhoek te gast bij het Grensland College

Rijksoverheid en Regio Achterhoek waren te gast bij het Grensland College in Winterswijk dat de plek van ontvangst was en uitleg gaf over het grenzeloze onderwijs dat zij bieden, één van de mooie initiatieven mede ontstaan uit de Regio Deal.

Verloop, vergrijzing, verduurzaming – masterclass Installatietechniek

De noodzaak van bijscholing, zij-instroom en technische innovaties in de installatietechniek is groot. Ben jij benieuwd hoe jij om kunt gaan met verloop, vergrijzing en verduurzaming?? Het Grensland College houdt op woensdag 20 april 2022 de masterclass Installatietechniek: 'verloop, vergrijzing, verduurzaming. Wat nu?!'.

Van een lege tekening naar een compleet utiliteitsgebouw

Als werktuigbouwkundige bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk, blijft Emiel Berendsen (40) uit Lichtenvoorde zich continu ontwikkelen. Door de jaren heen heeft hij al diverse opleidingen en cursussen gevolgd en vond het nu weer tijd voor een volgende opleiding. Emiel is in september 2021 gestart aan de Associate Degree (Ad) opleiding Gebouwgebonden Installatietechniek (GGIT) aan de HAN in Arnhem. Met deze opleiding op zak wil hij doorgroeien tot projectleider voor de grotere projecten binnen het SKB.

Open Avond Grensland College goed bezocht

De eerste Open Avond van het Grensland College op woensdag 16 februari jongstleden heeft veel bezoekers getrokken. Ondanks het stormachtige weer, kwamen veel geïnteresseerden richting het Raadhuis van Winterswijk om zich te oriënteren op de 4 praktijkgerichte hbo-deeltijdopleidingen die per september 2022 bij het Grensland College worden aangeboden.

Mark ter Horst kijkt terug op de Ad Gebouwgebonden Installatietechniek

Mark ter Horst is engineer bij Rensa Ventilatie & Verwarming in Doetinchem. In augustus 2019 begon hij met de -toen nieuwe- deeltijdopleiding Ad Gebouwgebonden Installatietechniek (GGIT) op de HAN in Arnhem; de opleiding die, aangeboden door de HAN, per september 2022 ook bij het Grensland College te volgen is. Mark blikt terug en kijkt vooruit.

Grensland College houdt Open Avond op 18 mei in Winterswijk

Het Grensland College houdt op woensdag 18 mei een open avond over de vier praktijkgerichte 2-jarige hbo-deeltijdopleidingen die per september 2022 vanuit het Raadhuis in Winterswijk en het CIVON in Ulft worden aangeboden. De avond duurt van 17.00 tot 21.00 uur en is voor zowel potentiële studenten als werkgevers toegankelijk.

Vier hbo-opleidingen van start binnen het Grensland College in september 2022

De kop is eraf! Op 2 september jl. werd het Grensland College officieel geopend in het Raadhuis in Winterswijk en begon de eerste Associate degree (Ad) deeltijdopleiding: Management. Maar daar blijft het niet bij. In september 2022 komen er nog eens drie praktijkgerichte hbo-opleidingen bij, wat het totaal op vier zet.

Grensland College officieel geopend door minister Van Engelshoven / Grensland College offiziell eröffnet von Ministerin Van Engelshoven

Donderdag 2 september is in Winterswijk het nieuwe Grensland College feestelijk geopend door minister Van Engelshoven. In het bijzijn van bijna tachtig Nederlandse en Duitse genodigden uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven gaf de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het startschot voor dit unieke grensoverschrijdende onderwijsplatform voor praktijkgericht hbo-onderwijs.

Technische installateurs vinden bij Grensland College inzetbare kennis van circulariteit, duurzaamheid en energie op hbo-niveau

Na twee jaar de Ad opleiding Gebouwgebonden Installatietechniek (GGIT) ben je een installatiespecialist met toekomstbestendige kennis van gebouwen, circulariteit, duurzaamheid, comfort en energie en ben je nóg waardevoller voor je werkgever. Werkgever Corné de Meijer van Hoppenbrouwers en opleidingscoördinator en hoofddocent Ron Bosch schetsen een rooskleurige toekomst voor de ambitieuze installateur. Iets voor jou?

Grensland College en gemeente Winterswijk sluiten huurovereenkomst

Vanaf 1 juli 2021 huurt het Grensland College een deel van het raadhuis van de gemeente Winterswijk. De ruimte is bestemd voor het verzorgen van tweejarige praktijkgerichte hbo-deeltijdopleidingen. In september 2021 start het samenwerkingsverband van het Graafschap College, HAN University of Applied Sciences en Saxion Hogeschool onder de vlag van het Grensland College vanuit het raadhuis met de Associate degree (Ad)-opleiding Management.

50% korting op wettelijk collegegeld voor studiejaar 2021/2022

Goed nieuws voor onze aankomende studenten en hun werkgevers. Studenten die in studiejaar 2021/2022 studeren aan een bekostigde opleiding (zoals de HAN of Saxion) krijgen 50% korting op hun collegegeld. Het wettelijke collegegeld voor een 2-jarige hbo-deeltijdopleiding in 2021-2022 is €1.084. Dit is een aangepast tarief in verband met corona.

Hbo-deeltijdopleiding Gebouwgebonden Installatietechniek: ‘Elektrotechniek en werktuigboukunde in één’

Je woont in de Achterhoek en werkt in de installatietechniek. Om up-to-date te blijven wil je - naast je werk - in korte tijd alles leren over energiemanagement, comfort, digitalisering, innovatie en automatisering in jouw vak. Dichtbijzijnste opleiding die dat biedt, was voorheen de Associate degree deeltijdstudie Gebouwgebonden Installatie Techniek (GGIT) aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Maar vanaf september 2021 kan je deze tweejarige studie van de HAN volgen bij het Grensland College in Ulft. Hoofddocent en studiecoördinator, Ron Bosch, vertelt wat je leert én wat er van je verwacht wordt.

Praktisch verder met een Associate degree

Je zit lekker in je vel op je werk. En je wilt meer. Maar vier jaar lang terug naar de schoolbanken zie je niet zitten. Je wilt eigenlijk sneller en in deeltijd een praktische hbo-opleiding volgen. Het liefst ter plekke in de Achterhoek en je wil de nieuwe kennis meteen kunnen toepassen. Dat kan. Met een Associate degree (Ad) opleiding bij het Grensland College. Binnen twee jaar functioneer jij op hbo-niveau. Lees hier wat jij met een Ad kunt bereiken.

‘Grensland College vervult wens Achterhoekse werkgevers met deeltijd hbo-opleidingen’

“Elke hogere opleiding die we kunnen toevoegen in Oost-Gelderland is winst. Het Ad hbo-concept is ideaal om werknemers met een mbo-4 niveau die waardevolle plus te geven. De opleidingen zijn compact, efficiënt en in deeltijd”, aldus Marjolein Boezel, directeur van familiebedrijf Van Raam. Het bedrijf ontwikkelt en produceert met 250 medewerkers aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. “Ons bedrijf groeit hard en we zijn altijd op zoek naar praktisch geschoold personeel op hbo-niveau.”