Studie-inhoud

Dit ga je leren

Als installatietechnicus bouw je aan de toekomst. Daar waar bouwkunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en ICT samenkomen, loop jij voorop. Je creëert omgevingen die comfortabel, veilig en energiezuinig zijn, de Smart Building. Zo help je wonen, werken en leven meer kwaliteit te geven. Je leert door te doen. Want als deeltijdstudent combineer je jouw studie met een relevante baan. De opgedane kennis kan je direct in de praktijk brengen. Dit wordt ook wel een leerwerktraject genoemd.

Studieopbouw

De Associate degree opleiding is opgebouwd uit 4 modules, van elk 30 studiepunten. Iedere module is opgebouwd uit een set van leeruitkomsten. Elke module sluit je af met het inleveren van een beroepsproduct of eindopdracht op basis van deze leeruitkomsten. Om je Associate degree te halen moet je de 4 modules afronden. Je hebt dan 120 studiepunten gehaald.

De studiebelasting bedraagt circa 20 uur per week naast je werksituatie. Dit is natuurlijk een gemiddelde. Je hebt wekelijks 8 uur contact- of projecttijd en circa 12 uur zelfstudie. Het aantal uur dat je binnen je werkomgeving besteed aan werken en leren zal ook circa 20 uur per week zijn.

Deze opleiding wordt uitgevoerd door HAN University of Applied Sciences.
Meer details over de studie-inhoud vind je op de website van de HAN.

Studieprogramma

Het studieprogramma is zo opgebouwd dat je aan het begin van de opleiding werkt aan een schetsontwerp en via het voorlopig ontwerp en definitief ontwerp je studie afrondt met technisch ontwerp. Dat betekent dat je aan het begin van de opleiding veel techniek krijgt en dat je leert te onderzoeken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Vervolgens leer je keuzes maken, technisch redeneren en communiceren, zodat jouw gebouw in de toekomst is afgestemd op de gebruiker. In de opleiding zit een gezonde portie professional skills zodat je straks een goede positie in kan nemen in jouw werksituatie.

Direct inzetbare kennis

Ons klimaat is een actueel thema, dat zorgt ook voor veel verandering ten aanzien van gebouwen. Daarom werken we in de opleiding met veel docenten die nog steeds betrokken zijn in de praktijk. De kennis die we jou aanreiken is actueel en gericht op de toekomst. Jij kan deze kennis direct op jouw werkplek inzetten en er jouw voordeel mee doen.

Relevante praktijkomgeving

Naast de wettelijke toelatingseisen moet je ook een relevante praktijkomgeving hebben. Dat is bijvoorbeeld een organisatie in de bouw- of installatietechniek waar je al jouw opdrachten en beroepsproducten voor de modulen van je opleiding kunt uitvoeren en afronden. We eisen ook dat je een bedrijfsbegeleider hebt met wie je vragen tijdens je werksituatie kunt bespreken.

Pak je groeikansen

Met een Ad-opleiding kun je alle kanten op. Tijdens deze tweejarige hbo-opleiding combineer je werken en leren. Met je nieuwe vaardigheden en vakkennis kun je direct in de praktijk aan de slag, bijvoorbeeld als Technisch engineer, Project manager, Creator, Integrator, Assembler of Provider. Als nieuwe baan, of doorgaan waar je al werkte. Wel zo praktisch! Doorstuderen kan ook, want dit Associate degree diploma is de brug naar een bacheloropleiding. Je kunt bijvoorbeeld instromen in de bacheloropleiding Bouwkunde, ICT of Werktuigbouwkunde.