Toelatingseisen

Toelatingseisen

Wil jij met de deeltijdopleiding Ad Gebouwgebonden Installatietechniek starten? Dan moet je voldoen aan de toelatingseisen van de opleiding. Kijk hieronder welke vooropleiding en welk profiel je nodig hebt voor toelating. Ook heb je een relevante praktijkomgeving nodig. Wij voeren altijd een adviesgesprek met jou  waarin jou kennis en vaardigheden, werkrelatie en omgeving besproken worden. Je krijgt van ons een (vrijblijvend) studieadvies waarop jij jouw keuze voor de opleiding kunt baseren.

Wijzigingen
Deze informatie over toelatingseisen geldt voor het studiejaar 2021-2022.
Het kan zijn dat de overheid of de hogeschool de toelatingseisen in de loop van het jaar wijzigt. We publiceren de toelatingseisen daarom onder voorbehoud.

Toelating mbo 4, havo of vwo

Mbo 4
Iedere student met een mbo4-diploma wordt toegelaten.

Havo of vwo
Jij bent rechtstreeks toelaatbaar met profiel Natuur en Techniek (N&T) of Natuur en Gezondheid (N&G) hebt. Toch een ander profiel gedaan? Neem dan contact op met de hogeschool.

Is jouw profiel nog up-to-date?
Heb jij een havo- of vwo-diploma met een profiel dat geldig is tot 1 augustus 2007? Dan heb je een oud profiel. Dat zie je bijvoorbeeld als er  sprake is van deelvakken, zoals Economie 1 of Economie 2 en Wiskunde A1 of Wiskunde A2.

Verouderd profiel?
Met een oud havo- of vwo-profiel heb je geen recht meer op rechtstreekse toelating. Het diploma wordt afhankelijk van de keuze van je opleiding getoetst. Het wordt ook vergeleken met de huidige havo- of vwo-profieleisen en -vakken. Is jouw profiel verouderd? Neem dan contact op met de hogeschool.

Ander diploma
Heb jij een ander Nederlands of buitenlands diploma? We kunnen je toelaten met een diploma dat tenminste gelijkwaardig is aan het vwo-, havo- of mbo-diploma dat we hierboven bespreken. Is dat zo? Neem dan contact op met de hogeschool.

Stel je hebt een buitenlands diploma. Dan moet je ook een diploma of certificaat hebben dat aantoont dat je de Nederlandse taal goed genoeg beheerst. Geldt dat voor jou? Neem dan even contact op met de hogeschool.

21+ toets

Lees meer over de 21+toets

Meer weten?

Voor vragen over studie-inhoud, toelatingseisen en kosten van de opleiding Ad Gebouwgebonden Installatietechniek bel of mail gerust.

Telefoon
+31 24 353 0500

E-mail
info@han.nl